TextBox Multiline

textbox içersinde bir mesaj kutusu oluşturdum. textbox kutusu içinde sağ alt köşede "mfn562" şeklinde yazı yazmasını istiyorum.

textbox1.value = " " & "mfn562"
bu kodu kullanıyorum fakat işe yaramıyor.
yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Küçük örnek bir dosya ekleyebilirmisiniz?

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
textbox içersinde bir mesaj kutusu oluşturdum. textbox kutusu içinde sağ alt köşede "mfn562" şeklinde yazı yazmasını istiyorum.

textbox1.value = " " & "mfn562"
bu kodu kullanıyorum fakat işe yaramıyor.
yardımcı olursanız sevinirim

Kod:
textbox1.value = " " & chr (10) &  "mfn562"
Sağ alt köşe için, " mfn562" tırnak içindeki boşluğu ayarlarsınız veya metin hizalamayı kullanabilirsiniz.

işyeri bilgisayarımdan dosya ekleme yapamıyorum.

ama yapmak istedğim;
şuan da mesaj yazdığım bu ekran gibi textbox kutusunu genişlettim ve multiline seçeneğini aktif yaptım. sağ alt köşedeki formu açtığımda otomatik olarak "mfn562" gibi gelemesini istiyorum. saygılar

mfn562

Kod:
textbox1.value = " " & chr (10) &  "mfn562"
Sağ alt köşe için, " mfn562" tırnak içindeki boşluğu ayarlarsınız veya metin hizalamayı kullanabilirsiniz.
teşekkürler fakat ben bunu net sent uygulamamda kullanmak istiyorum. ilk satırda yazan bilgileri gönderiyor.chr(10) dan sonra yazılan metin gelmiyor.

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Araya boşluk bırakıp mfn562'nin alt satıra geçmesini sağlayabilirsiniz. Ancak gönderme yaptığınızda boşluklar da metne dahil edilir.

Metin kutusu kullanacaksanız ve kutuda başka bir metin daha olacak ve sağ alt köşeye mfn562 yazacaksanız, bunun başka yolu yok. Woddeki gibi düşünün. Sayfanın sağ alt tarafına ulaşmak için boşluklar bırakmak, sekme eklemek, giriş (enter) düğmesine basmak gerekir.

Kod:
[LEFT]textbox1.value = " " & SPACE (BOSLUK) &  "mfn562"[/LEFT]