textbox un boş geçilmesi halinde

acebeci

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ofis excel 2010 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-11-2026
Çok değerli arkadaşlar ekde sunduğum dosya bu formdaki arkadaşların sayesinde kendime uyarladığım bir dosya.birkaç yerinde hata veriyor yardım edebilirseniz sevinirim.Hata1: bazen 2.kalite kg yi boş geçmem gerekebiliyor tabi böyle olunca 2.kalite fiyatı kısmınıda.ben şunu istiyorum eğer 2.kalite kg yi boş gecersem textbox7 deki değer otamatik olarak textbox 9 a gelebilir mi.diğer hatalarıda bu sorunumu çözdükden sonra yazmak istiyorumtabi ki sizler uygun görür iseniz.Şimdiden tüm arkadaşlara çok teşekkürler

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın acebeci,

Aşağıdaki kodu Textbox10'un Exit'ına yazarak bir deneyiniz. Sanırım işinizi görecektir.

Private Sub TextBox10_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
If TextBox10.Value = "" Then
TextBox9.Value = TextBox7.Value
TextBox7.Value = ""
End If
End Sub

acebeci

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ofis excel 2010 türkçe
03-11-2026
Sayın sertkaya öncelikle ilginize çok teşekkür ederim.sorunun önemli bir kısmını çözmüş oldunuz ama TextBox14.Value = Val(TextBox7) * TextBox12 satırında hata verdi o da herhalde 2.kalite kg tutarı ve 2kalite fiyat kısmını boş geçiyoruz ya ondan kaynaklıyor olması lazım o problemi nasıl çözebiliriz

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın acebeci,

Eğer yukarıda textbox'u atlattıktan sonra 2.tutarı görmek istemiyorsak hata veren satırın önüne,

ON ERROR RESUME NEXT

yazınız. İşinizi görecektir sanıyorum.

acebeci

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ofis excel 2010 türkçe
03-11-2026
sayın sertkaya çok teşekkür ederim problemi halleddiniz.Emeğinize sağlık

acebeci

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ofis excel 2010 türkçe
03-11-2026
Sayın sertkaya
çarpma işleminde bir hata var yeni fark ettim çok özür dilerim
1.kg nin net tutarı ile 1.kalite fiyatını çarpması gerekiyor du ama şu şekli ile bürüt kg ile 1.kalite fiyatını çarpıyor
Acaba söylediğiniz kodları yanlış yeremi yazdım bir kontrol yapabilirmisiniz.teşekkür ederim

acebeci

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ofis excel 2010 türkçe
03-11-2026
Hatayı nerde yaptığımı buldum yanlış textbox ları çarptırıyormuşsum.problemi çözdüm.ilginize çok teşekkür ederim sayın sertkaya.Form daki tüm arkadaşların çalışmalarında başarılar dilerim.