textbox veya comboboxtan süz, farklı sayfala kopyala?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR
Arkadaşlar,
Biliyorum belki bana "bu istediğinden bir çok örnek var" diye kızacaksınız ama inanın hepsini tek tek inceledim desem yeridir; fakat bulamadım. O yüzden yardımcı olabilirseniz sevinirim.

combobox veya textboxtaki sözcük göz önüne alınarak listele düğmesine basıldığında genel sayfa üzerinde (filitrelenen) listelenen (boxlardaki veri doğrultusunda) verileri başka bir sayfaya kopyalayacak bir çalışma istiyorum. Fakat bunu yaparken süz yapılacak sutunu benim belirtmem (A:A, B:B gibi) gerekmekte.

İnternete girme imkanını çok zor bulabildiğim için lütfen örnek dosya istemeyin. zira bu mesaja bile belki 1 hafta sonra ancak bakabilirim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR
cevaplayabilecek üstadların yardımlarını sabırsızlıkla bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR
bir şeyler söyleyecek üstadları halen arıyorum :(

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sizlerden örnek dosya eklemenizi istememizin sebebi aşağıdaki nedenlerdendir;

Bizler sizin nasıl bir tablo yapısı kullandığınız bilemeyiz.
Bu şekilde sorulara cevap verdğimizde kendimize göre dosya hazırladığımızda ki genelde sizlerin hazırladığı tablolarla benzeşmiyor. Bu sebeple yanıtı alan kişiler benim tablom 5. satırdan başlıyor ve 10 sütundan oluşuyor şeklinde açıklamalara başvurmak zorunda kalıyorlar. Bu sefer cevap veren kişiler hazırladıkları kodları yeniden düzenlemek zorunda kalıyorlar. Buda belli bir süre sonra sıkıcı bir hal almaktadır.

Bunlara mahal vermemek için sizin nezdinizde soru soran arkadaşlarııza sesleniyorum.

Sorularınızı sorarken örnek dosya eklemek istemiyorsanız tablo yapınızı açıklayıcı bir şekilde belirtinki cevap verecek arkadaşlarımıza vereceğiniz bilgiler ışık tutsun. Aksi halde verilen cevaplar sizleri tatmin etmeyecektir ve konular gereksiz yere uzayıp bazen sıkıcı bir hal alacaktır.

Anlayışınız için teşekkür ederim.

Şimdi gelelim cevabınıza.

Ekte örnek bir dosya hazırladım. (Umarım sizin dosyanıza benziyordur.) :)

İnceleyin eksik yönleri varsa düzenleyebiliriz.