• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TextBox'a girilen veriyi başka bir hücreye atmak.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan QNURi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,

TextBox'a girilen veriyi başka bir hücreye atmak istiyorum. Fakat başaramadım. Forumda arama yapmama rağmen sonuca ulaşamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

İyi geceler.
O.S.

Merhaba.
sn Qnuri sorunuzu biraz daha açarsanız yardımcı olabiliriz.

Merhaba.
sn Qnuri sorunuzu biraz daha açarsanız yardımcı olabiliriz.

sayfamda bir tane textbox var. Bu alana yazılacak rakam değerini alıp bir hesaplamada kullanacağım. O yüzden kullanıcının textbox'a girdiği (örneğin 5) değerini alıp başka bir hücreye alırsam. oradan hesaplama yapabilirim.

Örnek veriyorum. Bir hücre diğer bir hücreden veriyi nasıl alıyor? Hücreyi seçip " = " (eşittir) yazdığımızda diğerhücreyi seçiyoruz. A1 hücresine gelip (=) B1 dersek ; B1 deki değer A1 de de görünüyor. Aynı şekilde A1 hücresindeyken (=) textbox'taki veriyi al, demeye çalışıyorum.
Ne kadar acayip anlattım ama. ben bile şaşırdım.

range ("A1") = textbox1 komutu ile çözüme ulaştım. Fakat TextBox'a rakam girmiş olmama rağmen bunu yazı karakteri olarak algılıyor. TextBox'a girilen veri tipini sayı olarak nasıl ayarlarım.

Bir de, Textbox'a 1den 45 e kadar rakam girilebilmeli. 46 yaazılamamalı. Bu nasıl olabilir.

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
If TextBox1.Value < 46 And TextBox1.Value >= 1 Then
[a1] = TextBox1.Value
Else
TextBox1 = ""
[a1] = ""
End If
End Sub

olarak deneyin

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
If TextBox1.Value < 46 And TextBox1.Value >= 1 Then
[a1] = TextBox1.Value
Else
TextBox1 = ""
[a1] = ""
End If
End Sub

olarak deneyin

Bir başka sorum daha olacak. Range komutu aynı çalışma sayfası içinde çalışıyor. Fakat farklı çalışma sayfası için aynı komutu nasıl kullanabilim.

cevabınız için çok TEŞEKKÜR EDERİM.

Selamlar,

A&#351;a&#287;&#305;daki &#351;ekilde kullanabilirsiniz.

Kod:
[COLOR=red]Sheets("Sayfa1")[/COLOR].Range("A1")=TextBox1.Value

Geri