Textboxa göre eğer fonksiyonu

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Üstatlar öncelikle herkese merhabalar ve saygılar
Ben muhasebe sistemimde userform yaptım şöyle çalışıyor ödeme yöntemi euro yaparsa aşağıda belirtilen g2 hücresindeki kur değeri ile veriyi çarparak yazıyor.
TL ya da EURO seçimim Combobox2 ve Textbox5 ile birbirine bağlantılı. Yapmak istediğim şu eğer ben EURO seçersem combobox2 de aşağıdaki kodu işlesin, ama ben TL ve ya başka bir seçenek seçersem aşağıdaki çarpma işlemi olan
* Range("YÖNETİM!G2
kısmı dahil etmeyip direk
"Sheets("MUHASEBE").Range("O" & Bos_Satir).Value = TextBox3.Text"
kodunu kullansın. Böyle bir şey mümkünmüdür. Yani mantık olarak EĞER formülü gibi ama userform kısmına dökemedim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Kod:
Sheets("MUHASEBE").Range("O" & Bos_Satir).Value = TextBox3.Text * Range("YÖNETİM!G2")

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.
Sorularınızı ekran görüntüsü ve uzun açıklamalar yerine,
örnek belge üzerinden (cevabımın altındaki İMZA bölümünü okuyunuz) ve kısa, net açıklama ekleyerek sorarsanız daha hızlı sonuca ulaşılabilir.

Mantık olarak şöyle düşünün; çarpan, Combobox2=.... ise "kur", değilse "1" olur. MUHASEBE sayfasına da TextBox3 ile çarpan'ın çarpımı yazılır.
Kod'u kendinize göre düzenlemeniz gerekebilir. örneek belge eklemediğinizden tam anlayamamış olabilirim.
carpan= 1
If Combobox2.Value<>"EURO" Then carpan= Sheets("YÖNETİM").[G2]

Sheets("MUHASEBE").Range("O" & Bos_Satir).Value = Val(TextBox3) * carpan

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Ömer hocam öncelikle emeğiniz için teşekkür eder,saygılarımı iletirim.

Dediğiniz mantığı anladım. Fakat sizin kodunuzda şöyle bir şey oldu EURO hariç hepsini kur ile çarpıyor ama EURO'yu kur ile çarpmadan direk yazıyor. Ben de EURO yazan yeri TL ile değiştirdim, bu sefer oldu fakat şöyle oldu TL hariç çek senet dahil hepsini kur ile çarpıyor. Ama en azından tl ve euro kullanırsam kod işimi görüyor. Ellerinize sağlık , hepsinde tam çalışır hale getirmeye çalışacağım biraz uğraşıp. Dosyayı yükleyememe sebebim ise çok büyük boyutlu ve özel bilgiler içeriyor olması. Temizleyip yüklemek günlerimi alabilir.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Hangi yabancı para cinsine ait kur bilgisi hangi hücrede ise hücre adreslerini ona göre düzelterek
aşağıdaki gibi bir yapı oluşturabilirsiniz.
Rich (BB code):
If Combobox2.Value="EURO" Then
    carpan= Sheets("YÖNETİM").[G2]
ElseIf Combobox2.Value="USD" Then
    carpan= Sheets("YÖNETİM").[K2]
ElseIf  Combobox2.Value="TL" Then
    carpan= 1
End If

Sheets("MUHASEBE").Range("O" & Bos_Satir).Value = Val(TextBox3) * carpan

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Çok teşekkür ederim hocam.