Merhaba,
Userform üzerindeki bir Textbox içine metin girerek yine aynı Userform üzerinde bulunan Listbox içinde arama yaptırıyorum. Textbox içine rakam yazarsam kod çalışıyor fakat, metin yazdığımda çalışmıyor. Sanırım tanımlama kısmında hata yapıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Textbox içine yazdığım metni Listbox içinde aradıktan sonra ListBox1.Locked = True işlemini yapmak istiyorum. Kullandığım kod şöyle;
If adara.Text = "*" Then UserForm4.ListBox1.Locked = True
Textbox içine rakam yazdığımda kod çalışıyor fakat metin yazdığımda çalışmıyor. Burada ki kodu nasıl değiştirmem gerekiyor.
Bu kodları da denedim hiçbiri olmadı;
If adara.Value = "*" Then UserForm4.ListBox1.Locked = True
If adara.Value = "<>" Then UserForm4.ListBox1.Locked = True
If adara.Value = True Then UserForm4.ListBox1.Locked = True
Userform üzerindeki bir Textbox içine metin girerek yine aynı Userform üzerinde bulunan Listbox içinde arama yaptırıyorum. Textbox içine rakam yazarsam kod çalışıyor fakat, metin yazdığımda çalışmıyor. Sanırım tanımlama kısmında hata yapıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Textbox içine yazdığım metni Listbox içinde aradıktan sonra ListBox1.Locked = True işlemini yapmak istiyorum. Kullandığım kod şöyle;
If adara.Text = "*" Then UserForm4.ListBox1.Locked = True
Textbox içine rakam yazdığımda kod çalışıyor fakat metin yazdığımda çalışmıyor. Burada ki kodu nasıl değiştirmem gerekiyor.
Bu kodları da denedim hiçbiri olmadı;
If adara.Value = "*" Then UserForm4.ListBox1.Locked = True
If adara.Value = "<>" Then UserForm4.ListBox1.Locked = True
If adara.Value = True Then UserForm4.ListBox1.Locked = True