textboxa şarta bağlı veri girişi

Katılım
20 Ocak 2006
Mesajlar
21
Öncelikle bu forumu bizlere sunan site yöneticilerine ve katkıları olan herkese teşekkür ediyorum. Bir dosya hazırlıyorum, gönlüm isterki kimseye sormadan örnek dosya ve çalışmaları inceleyip formülleri oluşturmayı öğreneyim.

Ne var ki bazen bu mümkün olmuyor. Aşağıdaki makroların oluşturulması hususunda ustaların yardımını bekliyorum.

1-Textbox2 ve textbox 3 e sayı (ondalıklı/kuruşlu) gireceğim. Textbox3 e, textbox2 dekinden büyük veri girişi benim onayıma (evet/hayır) bağlı tutulsun.


2-Textbox4 ve textbox5 e tarih girişi yapacağım. Textbox5e Textbox4 deki ile eşit yada önceki bir tarih girişi yapılamasın.

3-Textbox 18'e, textbox5deki tarihten sonraki bir tarih girişi yapılamasın.


Şimdiden teşekkürler.
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
1.Sorunun Cevabı :
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
TextBox1.Value = Format(TextBox1, "#,##0.00")
End Sub
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
327
Excel Vers. ve Dili
office xp pro türkçe
2. Sorunun Cevabı ,
Kod:
Private Sub TextBox5_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
If TextBox5 <> "" Then
'2-Textbox4 ve textbox5 e tarih girişi yapacağım.
'Textbox5e Textbox4 deki ile eşit yada önceki bir tarih girişi yapılamasın.


If CDate(Val(TextBox5)) <= CDate(Val(TextBox4)) Then

MsgBox "dikkat yazdığınız değer küçük yada eşit olamaz", vbCritical
TextBox2.Value = ""

Cancel = True
End If
End If
End Sub
 
Katılım
28 Nisan 2005
Mesajlar
252
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sn. haruncelebi1

İstediğiniz acaba bu mu? Örneği inceleyiniz.
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
327
Excel Vers. ve Dili
office xp pro türkçe
1. Sorunuzu anladığım kadarıyla Aşağıdaki kod ile çözebilirsiniz.
[vb:1:0ee398dd19]
Private Sub TextBox3_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
If TextBox3 <> "" Then
If Val(TextBox3) > Val(TextBox2) Then

Select Case MsgBox("Textbox 2 den büyük veri girişine izin verilsin mi...!", vbYesNo Or vbInformation Or vbSystemModal Or vbMsgBoxRight Or vbDefaultButton2, "yüksek rakamlı veri girişi")

Case vbYes
TextBox3.Value = Format(TextBox3.Value, "#,##0.00")
TextBox2.Value = Format(TextBox2.Value, "#,##0.00")
TextBox4.SetFocus
Case vbNo
Cancel = True
TextBox3.Value = ""

End Select
End If
End If
End Sub
[/vb:1:0ee398dd19]
 
Üst