textboxa tarih girerken xx-xx-xxxx formati kullanma ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Pro Plus Türkçe
Slm;
userform üzerinde bulunan textboxa tarih giriyorum. Tarihi girerken xx/xx/xxxx formati yada xx-xx-xxxx formati kullanmak istiyorum.
Yanliz tarihi textboxa girerken (Change() olayi) otomatik olarak bu formata göre yazilacak
örn; textbox varsayilan degeri ##/##/#### olsun ve textboxu tikladigimda # isareti kaybolmasin tarihi yazarken kare isaretlerini rakalmalr doldursun ve ayraçlar otomatik atilsin

çok uzun ve karmasik anlattim sanirim
kisaca ben textboxa 12102007 yazarken otomatik olarak 12/10/2007 formatina geçsin ve bunu veriyi girerken yani change olayinda yapsin

Bu konuda bana yardimci olmaniz dilekleriyle;

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
English
Affınıza sığınarak, Change olayına yapmanız bence gereksiz..
Change yazdığınız her değerde kendini çalıştırır.. Ama son kodu kullanacağınız yere yazarsanız daha basit olur.
Change için otomatik nokta ya da / koymanızı öneririm..

Sizin istediğiniz ilk kod
Kod:
If TextBox1 > 8 Then TextBox1 = Mid(TextBox1, 1, 8)
  TextBox1 = Mid(TextBox1, 1, 2) & "." & Mid(TextBox1, 3, 2) & "." & Mid(TextBox1, 5, 4)
  TextBox1 = CDate(TextBox1)
Change olayına tavsiye edeceğim kod
Kod:
  Texte = TextBox1.Text
  Select Case Len(Texte)
    Case 2, 5
      Texte = Texte & "."
  End Select
  TextBox1.Text = Texte

Excel Vers. ve Dili
Qene kardesim ilk yazdiginiz kodlarda textboxu rakam gimeye calisinca ..... yapiyor
ama 2. olarak sizin sundugunuz cözümde Texte = Texte & "." yerine Texte = Texte & "/" kullaninca tam olarak isimi gördü yardimlariniz icin cok tesekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
English
Change olayı problem yaratabilir.. Ben butona atayıp denedim sorun yaşamadım.. İşinizi gördüyse sorun yok.. Hayırlı geceler dilerim..

Excel Vers. ve Dili
Allah razi olsun Qene ;
ben de az önce change olayinda sorun olustugunu farkettim onun yerine keypress olayini kullaninca sorun kalmiyor tabi tek sorun su oluyor tarihi yazarken ##/##/#### den sonra textboxa veri girisinin engellenmesi gerekiyordu onada kücük bi kod ekleyerek hallettim kod asagidaki gibidir

Private Sub TextBox1_KeyPress(ByVal KeyAscii As MSForms.ReturnInteger)
Texte = TextBox1.Text
Select Case Len(Texte)
Case 2, 5
Texte = Texte & "/"
End Select
TextBox1.Text = Texte
Select Case Len(TextBox1.Value)
Case Is >= 10 'Tarih ayraclarla beraber 10 karakter
TextBox2.SetFocus 'textbox2 textbox1 10. karaktere ulastiktan sonra veri girisi olursa gidecegi textboxt tur
Case Else
TextBox2.Value = ""
End Select
End Sub