textboxdaki görünüm?

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Merhaba arkadaşlar burdaki hocalarımın yardımalrı ile yapmış olduğuım projede şöyle bir sorunumda sizlerden yardım isteyeceğim;

treeview nesnesinden başlıklara tıkladığımda wordde yer imi ile belirlediğim alanı textbox 2 ye getiriyor. yanlız o belirlediğim alanda tablo var ise onu tablo olarak göstermiyor. Kısacası sayfada ki bilgiler nasıl görünüyorsa textboxda da öyle görünmesi için ne yapabiliriz. ekli dosya ile gönderiyorum. Şimdiden ilgilenen arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Not : İlla textbox kullanmak zorunda da değiliz eğer başka bir nesne ile çözümü olacaksa oda olabilir.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
Bir fikri olan arkadaşım yokmu acaba ???

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
arkadaşlar nasıl yapabilirim bir yol gösterebilrmisiniz projem yarım kaldı ilerleyemiyorumda rica etsem sizlerden

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
hocam ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ama sanırım söylemek istediğimi hiç anlamamışsınız örnek dosyada da göreceğiniz gibi ben treeview nesnesindeki başlıklara tıkladığımda treeview nesnesindeki başlığın içeriği sayfada yer imi ile belirttiğim alan textbox 2 ye aktarılıyor. Textboxda görünen veriler içerisinde tablo var ise onu sayfada göründüğü gibi göstermiyor örnek dosyada denerseniz anlarsınız ne demek istediğimi.
Sayfa içersinde yani textboxa aktarılacak veriler tablo da oluyor düz yazıda oluyor kısacası sayfadaki bilgiler nasıl görünüyorsa textboxda da aynı şekilde görünmesi için ne yapabiliriz.

Ama bu dediğimin textbox ile yapılmasının imkanı yoksa başka bir türlü yol ile de olabilir.

Lütfen bu forumdaki değerli arkadaşlarımdan çok rica ediyorum. burada tıkandım kaldım ilerleyemiyorum bu konuda yardımalrınızı rica ediyorum

Sn udentr2002
Mesajınızdaki aşağıdaki notunuz üzerine tabloya ulaşım ve tablodaki bilgileri mümkün olduğunca benzeyen bir şekilde ListBox'a alınabiceqini göstermek için örnek dosyayı göndermiştim.
Not : İlla textbox kullanmak zorunda da değiliz eğer başka bir nesne ile çözümü olacaksa oda olabilir.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
Arkadaşım yanlış anlama sözlerimle seni kırmak istemedim ilgilendiğin içinde çok teşekkür ederim ama benim istediğim o şekilde değil hocam treeview nesnesindeki başlıklara tıkladığımızda o başlık altındaki bilgilerin word sayfasında göründüğü gibi textbox2 de görünmesi bu bilgiler düz yazı olunca bir sorun çıkartmıyor ama eğer bilgiler içiersinde tablo şeklinde bir veriler varsa onu tablo şeklinde göstermiyor.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
arkadaşlar bu sorunumu nasıl giderebilirim yardımcı olabilrmisiniz acaba lütfen bir önerisi yada çözümü olan arkadaşlarıma rica ediyorum

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
Bu konu hakkında hala çok değerli hocalarımın yardımlarını yada başka çözüm yollarını bekliyorum

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
lütfen arkadaşlar bir çözümü yokmu acaba günlerdir araştırmama rağmen bulamadım bir çıkış yolu gösterebilirmisiniz acaba

Ben örnekte açılan kutu ile yaptım, işinize yararsa siz treeview'e uyarlarsınız.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
üstadım cevabınız için teşekkürler yanlız çalıştırdığımda göndermiş olduğunuz kodlarda aşağıdaki kod satırını sarı ile şaratleyip "Path Not Found" hatasını veriyor

Image1.Picture = LoadPicture(ActiveDocument.Path & "\s_dosyalar\image002.gif")

Sn udentr2002
Formdan indirip, dosyayı yine denedim, çalışıyor.
Dosyanın klasöründe s.htm ve s_dosyalar adında bir klasör oluşmuş olması gerekiyor.

sizde s_dosyalar klasöründe .png ve .jpg uzantılı dosyalar oluşmussa hata veren satırı
Image1.Picture = LoadPicture(ActiveDocument.Path & "\s_dosyalar\image002.jpg")
şeklinde değiştirin

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
Hocam belki ben bir yerde hata yapıyorum ama dediğiniz yaptım aynı hatayı tekrar verdi

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
Hocam kodlar çalışıyor yanlız listboxdaki başlığa her tıkladığımızda microsoft power point sunu sayfasını aktif ediyor eğer o minimize edip tekrar listbox başlığına tıklarsak çalışıyor bir sorun yok yanlız sayfayı kapatıp tekrar tıklarsak bu defada "activex compenent can't creat object" hatasını veriyor ve
Set PPApp = CreateObject("Powerpoint.Application") kod satırını işaretliyor.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
forumdan araştırıpta bulduğum değerli bir üstadımın yazmış olduğu sayfalardaki tabloları metne dönüştüren kodlarının yardımı ile sorunumu bir nebzede olsun çözmüş bulunuyorum belki başka bir arkadaşımın işine yarar düşüncesi ile belirtmek istedim. Mantığı şöye treeview nesnesindeki başlıklara tıkaldığımızda sayfalardaki tüm tabloları metne dönüştürdüğü için textboxa gelen görünümde sayfadaki gibi oluyor. kodlar aşağıdadır

Kod:
Private Sub TreeView1_NodeClick(ByVal node As MSComctlLib.node)
On Error Resume Next
Dim tableTemp As Table
Dim rngTemp As Range
    For Each aTable In ActiveDocument.Tables
        Set tableTemp = ActiveDocument.Tables(1)
        Set rngTemp = tableTemp.ConvertToText(Separator:=wdSeparateByTabs)
    Next aTable
    Me.TextBox1.Text = node.Text
    MyVal = ThisDocument.Bookmarks(node.Key).Range.Text
    MyVal = Replace(MyVal, Chr(13), vbCrLf)
    TextBox2 = Replace(MyVal, Chr(7), "")
End Sub
yanlız bu defada benim bu dosyada belirtmediğim ama asıl dosyamda var olan yerimleri (bookmarks)ile belirlediğim yerşerde siliniyor yer imlerinin silinmememesi için ne yapabilrim. bunuda başarabilirsem sorunum ortadan kalkmış oluyor ilgilene tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim
SAYGILARIMLA