textboxta hücredeki veriyi görmek

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Selam;
Arkadaşlar soruyu ekteki dosyada yazdım.
Özetle açtığınız userformdaki ComboBoxtan ismi seçince bu isme ait sayfadaki kırmızı çerçeveli alandaki bilgilerde textboxlara aktarılabilirmi.
aktarma sonrasında dolu olan textbox otomatik kilitlenebilirmi.
TextBox1 = ActiveCell.Offset(0, 2).Value olarak yanyana sıralı veriyi yapıyorum ama ActiveCell.Offset ile veriler aynı sırada olmayıp alt tarafda karışık olunca yapamadım
Saygılar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Textbox ı kilitlemekten kastım enable:false durumuna geçmesi

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Selam;
Verileri TextBoxlarda gösterebilmek için her Textbox tın kodlarında ayrı ayrı işlemmi yapılması gerekli anlamadığım VBA da çağıracağımız veri illaki aktif olan hücrenin sağında veya solundamı olmalı Örneğin:
Private Sub ComboBox1_Change()
If ComboBox1 <> "" Then
İsim = ComboBox1.Value
For X = 1 To Sheets.Count
If Left(Sheets(X).Name, 1) = "P" Then
Set Bul = Sheets(X).Cells.Find(İsim)
If Not Bul Is Nothing Then
Sheets(X).Select
Cells(Bul.Row, Bul.Column).Select
Set Bul = Nothing
TextBox1 = ActiveCell.Offset(0, 2).Value
TextBox2 = ActiveCell.Offset(0, 3).Value
TextBox3 = ActiveCell.Offset(0, 4).Value

Exit Sub
.............................gibimi olur yani
ComboBoxtaki yazılı ismi sayfada bulunca o hücre aktif oluyor ve işlemler aktif hücreye göremi yürütülüyor.
Aktif sayfanın B13 hücresindeki veriyi atıyorum Textbox1 de göster B14 hücresindeki veriyi TextBox2 de göster....kod tüm Textboxlar için yazılır sonra tüm herşey bitip kaydete basınca bu sefer tersinden Textbox1 deki veriyi Aktif sayfanın B13 hücresine, TextBox2 deki veriyi aktif sayfann B14 hücresine kaydet gibi bir şey mümkün değilmidir.
Saygılar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Kirlilik yapmaması açısından ekli dosyayı sildim
TextBox1.Value = Sheets(X).[b13]
TextBox16.Value = Sheets(X).[c13] yapmam işi çözdü.Hangi sayfa aktifse o sayfada istediğiniz hücrelerdeki bilgiler textboxlara aktarılıyor. Cevap gelmeyince biraz kafayı zorluyorsunuz ama bu siteye üyeyseniz mutlak birşeyler öğrenmişsiniz demektir..
Zahmet veya merak edip okuyanlara teşekür ederim.
Saygılar.