Textboxta sadece rakam ve sayfaya aktarma hk

Katılım
21 Ağustos 2005
Mesajlar
625
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Affınıza ve hoşgörünüze sığınarak soruyorum.

1-Diyelimki basi bir user form oluşturdum.İçinde sadece bir textbox ve aktar butonu var. Excel çalışma sayfasını açtığımda sayfanın değilde sadece user formun ekrana gelmesi için hangi kodları nereye yazmam gerekir?

2-Aktar butonuna bastığımda text box ın içindeki veriyi (sadece rakam kabul edilecek) örneğin A sütununda alt alta yazacak.Bu yüzden aktar butonuna tıkladığımda yazmam gereken kodlar nelerdir?

3-User form üzerinde bir buton daha ekledim diyelim.Bu butona tıkladığımda excel çalışma sayfasını görünür hale getirmek istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim?

Şimdilik bu kadar. Teşekkür ederim.

Oluşturmak istediğim form budur.

 

Ayhan Ercan

Özel Üye
Katılım
10 Ağustos 2005
Mesajlar
1,573
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
1. soruya cevap:


module açıp modüle yazılacak kod:

Sub Auto_Open()
Application.Visible = False
UserForm1.Show
End Sub
 
Katılım
21 Ağustos 2005
Mesajlar
625
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
1. soruya cevap:


module açıp modüle yazılacak kod:

Sub Auto_Open()
Application.Visible = False
UserForm1.Show
End Sub
Sayende 3. soruyu ben hallettim.Kod aşağıda. Zor oldu ama ;)

Private Sub CommandButton2_Click()
Application.Visible = True
End Sub
 

Ayhan Ercan

Özel Üye
Katılım
10 Ağustos 2005
Mesajlar
1,573
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
3.soruna cevap ise:

butona yazacağın kod:

application.visible=true
 
Katılım
21 Ağustos 2005
Mesajlar
625
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
2. soru için yazdığım kodun neresi hatalı acaba

Private Sub CommandButton1_Click()
Range("A1").Selecet
if ActiveCell="" TextBox1.Value
Else: ActiveCell.Select(0, 1) = TextBox1.Value
End If

End Sub
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Kayıt butonunuzda aşağıdaki kodlar olacak.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
If Not IsNumeric(TextBox1.Value) Then
    MsgBox "Hatalı Giriş." & vbLf & "Yalnızca sayısal değer girebilirsiniz..!!", vbCritical, "HATALI GİRİŞ !"
    Exit Sub
End If
sat = Cells(65536, "A").End(xlUp).Row + 1
Cells(sat, "A").Value = TextBox1.Value * 1
Cells(sat, "A").NumberFormat = "#,##0.00"
MsgBox "Kayıt Yapıldı..!!", vbOKOnly + vbInformation, "KAYIT"
TextBox1.Value = Empty
End Sub
 
Katılım
21 Ağustos 2005
Mesajlar
625
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
sat = Cells(65536, "A").End(xlUp).Row + 1
Cells(sat, "A").Value = TextBox1.Value * 1
Cells(sat, "A").NumberFormat = "#,##0.00"

üstadım bu ifade neyi anlatıyor açıklaabilirmisin?
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Kod:
sat = Cells(65536, "A").End(xlUp).Row + 1 [COLOR="Red"]'A sütununda son dolu satıra 1 ekle(boşsatır)[/COLOR]
Cells(sat, "A").Value = TextBox1.Value * [COLOR="red"]'1 boş satırdaki hücreyi textbox1 deki değeri sayısal olarak yaz[/COLOR]
Cells(sat, "A").NumberFormat = "#,##0.00" [COLOR="red"]'ayni hücreyi sayısal formatla[/COLOR]
 
Katılım
21 Ağustos 2005
Mesajlar
625
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
sat diye yeni bir değişkenmi adlandırıyoruz?
 

Ayhan Ercan

Özel Üye
Katılım
10 Ağustos 2005
Mesajlar
1,573
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
yalnışlıkla öyle yazılmıştır. set olacaktı herhalde...
 
Katılım
3 Kasım 2007
Mesajlar
84
Excel Vers. ve Dili
xp türkçe
çalışma sayfasını gizle / göster


Private Sub CommandButton7_Click()
Sheets("SAYFA1").Select
Application.Visible = True
End Sub

Private Sub CommandButton8_Click()
Application.Visible = False
End Sub
 
Katılım
3 Kasım 2007
Mesajlar
84
Excel Vers. ve Dili
xp türkçe
çalışma sayfasını gizle / göster


Private Sub CommandButton7_Click()
Sheets("SAYFA1").Select
Application.Visible = True
End Sub

Private Sub CommandButton8_Click()
Application.Visible = False
End Sub
 
Üst