"too many different cells format" hatası

Arkadaşlar merhaba
Acilen yardımınıza ihtiyacım var. kendi bilgisayarımda oluşturduğum bir excel dosyası açmak istediğim zaman too many different cells format hatası veriyor ve dosyayı açamıyorum.Dosyayı başka pclerde de açmaya çalıştım ama yine aynı hatayı verdi. Bu hatayı nasıl giderebilirim ve dosyayı nasıl kurtarabilirim acaba? BU benim icin önemli bir dosya ve acilen cevaplarınızı bekliyorum. Þimdiden teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Benim aklıma 2 şey geliyor.
Birincisi başka bir excel dosyasından açamadığınız excel dosyasındaki hücre içeriklerini alabilirsiniz. Bu şekilde dosyadaki tüm formatı kaybedersiniz sadece datayı kurtarmış olursunuz.

İkincisi dosyayı başka pc'lerde denedim demişsiniz ama onlardada aynı excel versiyonu varsa bunun pek bir anlamı yok. Excel xp'de falan bir denerseniz belki bu konuda excelin limitlerini arttırmış olabilirler.

Bir üçüncüsüde ne kadar işe yarar bilmiyorum ama dosyayı word ile açıp ordan excele kopyalamayı deneyebilirsiniz.

Tüm bunları denerken dosyanızın yedeklerini almayı unutmayın.

Cvp için teşekkürler ancak başka pclerde açılmıyor. Word de açıp copy yapmakda işe yaramıyor çünkü formüller ve formatlar kayboluyor. Bir excel dosyasını açıp sheetleri nasıl o excel dosyasına alabilirim onu bilmiyorum. Bu işlemin nasıl yapıldığını açıklrsanız sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
O yollada formülleri ve formatları kaybedeceksiniz.

Eğer dosya gerçekten önemli ise
www.openoffice.org adresinden open ofisi indirip onda açmayı denemeye değer. (70 mb falan dı)

Yada excel xp'de repair(tamir) olması lazım ama hiç kullanmadım bende..

X

xxrt

Misafir
Bir excel dosyasını açıp sheetleri nasıl o excel dosyasına alabilirim onu bilmiyorum.
yaramıyor çünkü formüller ve formatlar kayboluyor
Çalışma sayfana veriyi bu bozuk olan çalışma kitabından veri al yöntemi ile almak istersen veri alırsın formül ve formatları alamazsın..
İstersen birde böyle den..
Ofis XP'de kurtarma yapılabiliyor..
Kod:
Sub sayfa_al ()
    ChDir "C:\"
    Workbooks.Open Filename:="C:\Bozuk kitabın adını yazın.xls"
    Sheets("Sayfa1").Copy Before:=Workbooks("Sizin sayafayı alacağınız kitap adını yazın.xls").Sheets(1)
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
@excelmemet,
bahsettiğiniz dosyanız akibeti ne oldu merak ettim.
Tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.

ozguracar

Banned
ÇOK FAZLA FARKLI HÜCRE BÝÇÝMÝ

Bu sorun benimde başıma geldi, Dosya boyutu 5 MB ve oldukça fazla farklı biçimlendirilmiş hücre ve sayfa vardı. Allahtan 2 gün önce yedeklemiştim. 2 günlük işi yeniden yapmam gerekti. excel recovery programları denedim olmadı, excell xp kurtarma eklentisini de denedim olmadı.
Bu hatayla karşılaşmadan önce seni "ÇOK FAZLA FARKLI HÜCRE BİÇİMİ" diye uyarıyor sen birkaç kez tamam deyip atladıktan sonra, xls dosyasını kapatıp açtığında bir daha dosya kullanılamıyor. maalesef
sorunun cevabını bende merak ediyorum bilen varsa yanıtlarsa iyi olur aslında.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Aşağıdaki linkte de anlatıldığı gibi sorun; çok fazla hücrede birbirinden değişik çok sayıda biçimlendirme yapılmasından kaynaklanıyor.

Sonuçta Excel hesap programı, görselliğe fazla kaçınca işin de tadı kaçıyor :mrgreen:

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;213904

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
ozguracar,
Bu hatayla karşılaşmadan önce seni "ÇOK FAZLA FARKLI HÜCRE BİÇİMİ" diye uyarıyor sen birkaç kez tamam deyip atladıktan sonra
Aslında cevap burda gizli. Excelceğiz dur ben kaldıramayacağım daha fazlasını deyince dinlemek lazım demekki. Dinlemeyince kurtarıp kurtarmamak dosyayı şansa kalıyor. Onarmak bazen işe yarıyor.

Arkadaşlar merhaba
Bir süredir siteye uğrayamadığım için yazamamıştım.ilgili dosyayı kurtaramadık.Neyse ki 1 hafta önce yedeklemiştim. Excel dosyası beni bir çok kez "too many different cells format" diye uyarmıştı aslında. Ama dosyayı açamayacak hale geleceğimi bilemediğim için üzerinde durmamıştım. Yalnız bu excel gibi bir program küçük düzeltilmesi gereken bir hata bence. Excel her ne kadar bir hesap programı olsa da işin içine ister istemez bir sürü farklı format girebiliyor. Umarım bu tür bir sorunla kimse karşılaşmaz.
Herkese selamlar

Excel Vers. ve Dili
Mr Step Back
Sevgili arkadaşlar,

Aynı sorunla ben de karşılaştım ve uyguladığım bir deneme yanılma yöntemiyle işimi hallettim. Şöyleki:

Çok fazla hücre biçimlemesi hatasını aldığım sayfadaki tüm gizlenmiş satır ve sütunları açtım, tüm renklendirme biçimlerini kaldırdım, sonrasında hücre biçimleme yap dediğimde aynı sayfada hata veren yerler artık vermemeye başladı. Daha sonra yeniden gizlenmesi gereken sayfaları gizledim. Hiç bir problem olmadan dosyamla kaldığım yerden devam ediyorum çalışmaya.

Belki bi çözüm şeklidir; bilemiyorum...