toolbar'ların gözükmemesi sağlanabilir mi?

X

xlsx

Misafir
Slm arkadaşlar
bir dosya oluşturdum ve bu dosyayı gönderdiğim kişilerin de benim dosyamda kaldırmış olduğum menü ve toolbar'ların açılmamasını istiyorum.
örneğin formül çubuğunun ve standart bar'ı kaldırdığımda ve bu dosyayı başka kişiye gönderdiğimde o kişinin excel sayfasında da benim dosyamda gözükmeyen bar'lar olmasın.
Bu nasıl mümkün olabiliyordu?.Yardımınızı rica ederim...
(sağ tıklayıp standart toolbar kaldırdığımda ve dosyayı başkasına gönderdiğimde aynı benim ekranımda gözüktüğü gibi onun ekranında açılmalı)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Merhabalar

Aşağıdaki kodlardan biri (Toolb_Yedekle_ve_Gizle), ilkönce kullanıcı ekranındaki toolbarlardan hangisinin kullanılabilir olduğunu aklında tutar. Daha sonra hepsini gizler. Bunu, kitabın açılış kodlarına entegre edebilirsiniz.

Diğeri (Toolbar_Geri_Getir) ise, aklında tuttuğu toolbarları geriye getirir. Yani kullanıcı yaptığınız programdan çıktığında yine eski alışık olduğu görüntüye geri döner. Bunu da, kitabın kapanmış kodlarına entegre edebilirsiniz.

Kod:
Public arrTB() As Variant
Sub [B][COLOR=red]Toolb_Yedekle_ve_Gizle[/COLOR][/B]()
Dim tb As CommandBar
Dim y As Integer
For Each tb In Application.CommandBars
    If tb.Enabled = True Then
       y = y + 1
       ReDim Preserve arrTB(1 To y)
       arrTB(y) = tb.Name
    End If
Next
For Each tb In Application.CommandBars
    tb.Enabled = False
Next
End Sub
Sub [COLOR=blue][B]Toolbar_Geri_Getir[/B][/COLOR]()
Dim tb As CommandBar
Dim i As Integer
For i = 1 To UBound(arrTB)
    Set tb = Application.CommandBars(arrTB(i))
    tb.Enabled = True
Next i
End Sub

Son düzenleme:
X

xlsx

Misafir
tam aradığım gibi olmuş.elinize sağlık.
kod kullanılmadan sanırım zaten mümkün olmayacak gibiydi:)

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
kardeş bu kodları nereye yapıştırıyoruz ve birde benim excelde pencerelere nasıl boyut verebilirim nerede açılırsa açılsın benim istediğim boyutta olması ve pencere boyutunu değiştirilmemesini istiyorum ilginiz için teşekkürler...

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Kodu ThisWorkbook'a yapıştırıp deneyiniz.
Kod:
Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
Application.WindowState = xlNormal
Application.Width = 438.75
Application.Height = 369.75
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
u kod işe yaramıyor birde toll barları yok edecegimiz ve sayfaya boyut vereceğimiz kod nereye yazılacak

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
yardım

arkadaşlar toolbarları gizleme kodunu nasıl açılış ve kapanış makrosu ile birleştireceğiz birde sayfaya otomatik boyut vermeyi nereye ve nasıl uyguladığımız yani kodları nereye yazdığımızı daha ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız sevinirim.. şimdiden ilginiz için teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
arkadaşlar bu 3. mesaj her halde yardım etmek isteyen biri yok adminlere duyulur nasıl forum sitesi böylede yavaşlık olmaz yani

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
arkadaşlar bu 3. mesaj her halde yardım etmek isteyen biri yok adminlere duyulur nasıl forum sitesi böylede yavaşlık olmaz yani
Şimdi buna ne söylersin ...

Hadi, forumda yanlış yere soru sormanızı geçelim ... (Kendinize ait, yeni bir başlık açarak deneseydiniz faydasını görürdünüz)

Dünya sizin etrafınızda dönmüyor ... Buradaki herkes, her an sizin emrinize amade değil, unutmayınız ... Sırası gelince; elbet bir üyemiz -bilgisi dahilinde- size yardımcı olacaktır.

Hadi kimse ilgilenmedi diyelim; sorunuzla alakalı forumda arama yaptığınızda, çözüm için, önünüze onlarca hatta yüzlerce başlık geleceğini biliyor musunuz? Arama yapmayı denediniz mi?

Diğer taraftan, ücretini ödemiş olduğunuz bir hizmet gibi, "aaa ne kadar yavaş... aman adminler yetişin" tarzı bir serzenişte bulunmanız ayrı bir muamma ... Burada herşey gönüllülük esasına dayanıyor ... Bu denli yeni bir üyenin; foruma, bu kadar ağır bir eleştiri yöneltmesi yadırgatıcı ...

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Tr
Sayın prenssoft, sorduğunuz soruya Sayın Seyit Tiken Hocamın verdiği çözüm tam uyuyor. Hocamın dediği gibi Kodu ThisWorkbook'a yapıştırıp deneyiniz.

Bu arada Foruma yeni katılmış olduğunuzu görüyorum. Düşüncelerinizin kısa sürede değişeceğine de inanıyorum.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
benim forumunuza yeni kayıt olmuş olabilirim ama burada herkes paylaşım için bulunuyor demi arkdaşlar ama ben size 17sine mesaj yazmışım bu gün ayın 19 verilen cevaplar beni çok kırdı ama gende teşekkürler ilginiz için demekki adam yerine koyuluyoruz:)

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
sayın ferhat hocam bu toolbarla ilgili anlatmış olduğunuz kod nasıl açılış makrosuna entegre edebiliriz entegre edilmiş halini yazarsanız sevinirim ....