• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TOPLA.ÇARPIM da Kriterleri Hücreden Belirlemek

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba arkadaşlar. TOPLA.ÇARPIM formülünün kriterlerinin formül içine = , <= , >= şeklinde girilince gayet güzel çalışıyor. Peki bu kriterler hücrelerden verlimek istense bu mümkün müdür ? Örnekj dosya ekte.

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar. TOPLA.ÇARPIM formülünün kriterlerinin formül içine = , <= , >= şeklinde girilince gayet güzel çalışıyor. Peki bu kriterler hücrelerden verlimek istense bu mümkün müdür ? Örnekj dosya ekte.

Merhaba Ekli dosyayı incelermisiniz
Böyle birşeymi?

Ekli dosyalar

Şimdi Anladım
Ancak hücre içinde = , <= , >= girince
Formül çalışırmı?
Doğrusu
Bende merak ettim

Sayun nuran şamil, ilginize çok teşekkürler. Maalesef bu şekilde değil. Önreğin Vişne yazılı olan yerde koşulun kendisi yazsa örneğin =Vişne bu durumda formül nasıl olmalı şeklinde !!

.

Dediğiniz şekilde olabileceğini sanmıyorum.

Farklı bir fonksiyonla mümkün.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Allah sizden razı olsun sayın yurttas. Süpersiniz, çok çok teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.

Formülü inceleyince bir yönünü daha keşfettim, istenen toplam alanını da kolaylıkla hücreden atayabilirim. Tekrar çok teşekkür ederim.

Geri