TOPLA.ÇARPIM formülü

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Arkadaşlar EK'teki örnek dosyada bazı bölümleri yapabildim. Ama diğerlerinde tıkanıp kaldım.. Açıklama dosya içerisinde yardımcı olursanız sevinirim...

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Arkadaşlar EK'teki örnek dosyada bazı bölümleri yapabildim. Ama diğerlerinde tıkanıp kaldım.. Açıklama dosya içerisinde yardımcı olursanız sevinirim...
merhaba
K3 hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((ESAYIYSA(MBUL($J3;$F$4:$F$100)))*(ESAYIYSA(MBUL(K$2;$H$4:$H$100))))
bunu yazın ve bulunmayanların sayısını çıkartsın.
diğer sorunuzu anlamadım illere göre olmayanların toplamını nereden bulacağız

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Personel İsim listesi ve yanında hangi ilde çalıştığı yazıyor... Biz personeli seçtiğimizde izmir ilinde çalışan personelin "mesela" hastaneye giden personeli sayacak. Üstteki liste şirketin tüm illerindeki bulunmayanların beyanı.. alttaki listelerde şubelere göre bulunmayan personelin sayılarını ifade etmekte.. Buna göre düşünürseniz sevinirim...

İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba
bu illeri E F G H olduğu yere ekleseniz daha iyi olur gibi geldi bana siz ne düşünüyorsunuz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
K3,K4,K5 hücresini yaptım zaten ben. L3,L4,L5 hücresini yapamadım... Çünkü bu hücrede tüm izinleri "izin" başlığında sayıp toplayacak...Ayrıca M.N.O.P.Q hücrelerini de K hücresi mantığıyla yapacağım... K11 ile Q11 arası, K15 ile Q15 arası, K19 ile Q19 arasını şubelere göre ayırıp saymasını istiyorum...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Aslında şubeyi de yanına yazmak istedim ama kafa karıştırır diye eklemedim.... İsmi seçtiğinde zaten otomatik olarak listeden şubesinide yanına ekleyeceğim...

İ

İhsan Tank

Misafir
üstte verdiğim formül bulunmayanların toplamlarını zaten çıkarıyor ben iller konusunda bilgi almak istiyorum ama siz başka yerden bahsediyorsunuz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Daha da karmaşık olmasını istemedim... Şu an ismin yanında bulunan şube personelin şubesi olarak düşünürseniz İhsan bey...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
İhsan bey siz benim K3, K4 ve K5 hücresine yazdığım formülü gördünüz mü?
Bu formülde diyorum ki F4 ile F23 hücresine bak.. Mühendislerin H4 ile H23 arasındaki Hastane sayısını topla diyorum... fakat L3 hücresine geldiğimde Mühendislerin izinlerini topla diyeceğim.. Ama izinler Aylık, Yıllık, Günlük İzin var... yani tüm bu izinlerin toplamını L3 hücresine yaz demek istiyorum(Mühendisler için)...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
gönderdiğiniz listede sıra nu 7 olan işçi istirahatli ama yandaki listede saymamış ihsan bey...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Ayrıca gönderdiğiniz dosyada sıra nu 2 olan işçi izinli ama yandaki bulunmayanlar toplamında yine saymamış İhsan bey... Bana formülün mantığını açıklarsanız çok sevinirim...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Dosyayı yeniledim...

EK'teki dosyaya bi göz atarsanız.. siz sözcüğün içindeki muhendis veya işci den süzüyorsunuz galiba.. liste böyle olsaydı nasıl toplardık... sol üstte hangilerinin hangi statüde olacağını yazdım... Bi bakarmısınız İhsan bey işte burada kafam karışıyor...

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
iyide burada mühendisleri nasıl ayıracağım ben neye göre ayıracağım bilgileriniz çok kısıtlı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Kimya,Fizik,Elektrik,İnşaat= Mühendis
Elektronik,Makine,Yol= işçi
Güvenlik, Servis = Görevli statüsündedir. İşte bende o yüzden seçenekleri tek tek yazmıştım.. TOPLA.ÇARPIM formülünde Ömer hocanın formülü idi daha önce uygulamıştım...
Yapmak İstediğim şu personel kariyeri Kimya,Fizik,Elektrik,İnşaat ise Mühendis olarak kabul et, I sütunundaki mazereti neyse ona bak yandaki bulunmayanlar toplamına ekle demek istiyorum. Mazeret tek olursa toplayabiliyorum... Ama mazerette bir kaç seçenek tek seçenekte toplanırsa karıştırıyorum.. O yüzden İzin örneğini verdim...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
yeni dosyaya göz atarsanız

Yeni dosyanın L3 ve N3 hücrelerini o şekilde tanımladım bakarsanız İhsan bey...

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

L3 hücresine yazarak yana doğru kopyalayın.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($F$4:$F$23={"Kimya";"Fizik";"Elektrik";"İnşaat"})*
              ($I$4:$I$23=L$2))
Aynı şekilde L4 ve L5 içinde işçi ve görevli kriterlerini değiştirerek formülü revize edersiniz.

L11 hücresine yazarak yana doğru kopyalayın.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($F$4:$F$23={"Kimya";"Fizik";"Elektrik";"İnşaat"})*
              ($I$4:$I$23=[COLOR=red]$K$10[/COLOR]))
Aynı şekilde işçi ve görevli kriterlerini değiştirerek ve Ankara için $K$10 yerine $K$14, İzmir için ise $K$18 yazarak formülü revize edersiniz.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Hocam M4 hücresinde izinleri "Aylık izin" "Yıllık İzin" "Günlük izin" mazeretlerini M4 hücresinde İzin olarak tümünü toplasın istiyorum ama yapamadım...