TOPLA ÇARPIM hata

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
Değerli üstatlar,

Sürekli kullandığım bir fonksiyon olmasına rağmen aşağıda kullandığım biçimde yazınca "DEĞR" hatası alıyorum.
=TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI("D2:D"&SATIR()-1)=D1102)*(DOLAYLI("K2:K"&SATIR()-1))

Parantezin içerisini DOLAYLI("D2:D1101") yaptığımda sorun yok. Ancak ben SATIR fonksiyonu ile birlikte kullanmak istiyorum. Çünkü bu kullandığım eşitlikte zorunlu. Neden hata alıyorum?

Şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
formulunuzun sonunda bir parantez kapanmasi eksik bunun disinda bir hata yok. formulas menusunden evaluate formula diyerek hatanin enrden kaynaklandigini bulabilirsiniz.

Olmadi ornek dosya eklerseniz ilgilenirim..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Ek bilgi;

Dizi oluturan fonksiyonlarda ( topla.çarpım gibi ), başvuru fonksiyonları( dolaylı gibi ) içinde satır fonksiyonu kullanırsanız hata alırsınız. Nedeni, satır fonksiyonu sonuçlanırken dizi özelliğiyle birlikte sonuçlandığı için aralık oluştururken hata verir. Çünkü sonuçlanırken aralık dizi özelliğinden çıkamaz.

Bunun yerine formülde satırsay fonksiyonunu kullanırsanız sorununuz çözülecektir.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
Dosya ekliyorum

satırsay ile nasıl yapabilirim

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
J2:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI("D2:D"&SATIRSAY($J$2:J2))=A2)
 *(DOLAYLI("K2:K"&SATIRSAY(J$2:J2))))
Gibi kullanabilirsiniz.

Ayrıca formülü neden bu şekilde kullandığınıZI anlayamadım. Aralıkları sabitleyerek de aynı işlemi yapabilirsiniz.

Tabi durumu doğru anladıysam...

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($D$2:D2=A2)*($K$2:K2))
Gibi.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
Çok haklısınız tamamen doğru anlamışsınız. Ben de formulü görünce neden böyle yaptığımı sordum kendime yorgunluktan olsa gerek çok teşekkürler.