Topla.çarpım ile icmale atma

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
merhaba arkadaşlar ektei dosyada benim bi tane sayfam var üretilen bilgileri buraya giriyorum ay soununda süzme işlemi ile icmal oluşturuyorum benim istediğim verileri girdikçe sürekli üstüne toplayarak icmale atması örneğin sayfa 1 de

CİNSİ İHR.-İÇ P. CM EN BOY SİLİNEN G.DÖNEN KIRIK U.ATIK T.ADET M2 açıklama var misal cinsi a.bej işte ebatları 30*30 2 cm şeklinde giriliyor bunun aynısı icmaldede var benim istediğim olayda sayfa 1 de veriyi girdiğim müddetce cinsine ebatları m2 sini vs icmaldeki o ebata eş gelen yere otomatik olarak atması bunu topla çarpımla yapmayı denedim ama beceremedim yada eksiklik yaptım şimdiden yardımlarını bekliyorum ilginize tşkler örnek dosya ekte gönderilmiştir.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Dosyanızı çok fazla inceleyemedim ama özet tablo kullanmanızı tavsiye ederim. Böylece formüllerden dolayı oluşacak ağırlaşmayı da engellemiş olursunuz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
özet tablo ile pek aram iyi değil onun için formüllü bi yöntem kullanmak zorundayım ve istedikleri şey formüllü

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Özet tabloyu ben de pek kullanmam ama yukarıda bahsedildiği gibi, böyle tablolarda formuller Excel'i bir süre sonra kasabilir.

Ekte bir tane Pivot tablo örneği yaptım. İstenilen türdeki veriler seçilerek çok güzel bir şekilde sonuçlar alınabiliyor.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
haluk hocam yardımlarınız için çok tşkler

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
arkadaşlar yukarıdaki ekteki dosyayı dediğim şekilde hallettim sorun kalmadı ama ufak bi sorun yaşıyorum =TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!$F$3:$F$1000=A4)*(Sayfa2!$G$3:$G$1000=B4)*(Sayfa2!$H$3:$H$1000=C4)*(Sayfa2!$I$3:$I$1000=D4)*(Sayfa2!$J$3:$J$1000=E4)*(Sayfa2!$K$3:$K$1000)) bu şekilde icmale attiriyorum değerleri mükemmel çalışıyor sıkıntı şuki açıklama kısmı var burdada yazılı olarak değerler yazıyor benim sormak istediğim sayfa2 deki açıklama kısmındaki değerleri icmale bu şekilde topla.çarpım ile attırmak mümkün mü acaba

Arkadaşlar ben bişey yaptım çözümü için denemediğim şey kalmadı
1- sistem geri yükledim
2-EASEUS Data Recovery Wizard 4.3.6 Demo ile belegeleri geri getirmeye çalıştım olmadı

sorunum ise : yapmaya çalıştığım programım var idi excelde. Dün akşam programında bulunduğu klasördeki bazı atık dosyları sildim. Geri dönüşüme yolladım. Fakat program bozuldu, hemen geri dönüşüm kutusundan sildiklerimi seçip geri yükle dedim ama artık çok geçti :(
Bunu yapan tek ben olamam dünya da yaaa :(
Bi çözümü olmalı.
F1...F1...F1...F1...F1...F1...F1...F1...F1...F1...F1...F1...F1...F1

Sorumu anlamadınız galiba
yaa yardım etsenizeee. Daha ne kadar üzülücem :(