topla.çarpım ile ilgili

Excel Vers. ve Dili
office 2007 Türkçe
Ekteki dosyada açıklama kısmında "nakit" geçenleri tarihleri de baz alarak toplamak istiyorum.
nor mal şartlarda sadece nakit yazsaydı;
=topla.çarpım(--(b2:b6="nakit");--(a2:a6=01.01.2009);--(c2:c6)
formülü ile yapmam mümkündü.
fakat açıklamada "nakit" harici metinlerde var. bu sebeple sadece "nakit" i içerenleri bu formüle yazabilmemiz mümkün müdür?
teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Ekteki dosyada açıklama kısmında "nakit" geçenleri tarihleri de baz alarak toplamak istiyorum.
nor mal şartlarda sadece nakit yazsaydı;
=topla.çarpım(--(b2:b6="nakit");--(a2:a6=01.01.2009);--(c2:c6)
formülü ile yapmam mümkündü.
fakat açıklamada "nakit" harici metinlerde var. bu sebeple sadece "nakit" i içerenleri bu formüle yazabilmemiz mümkün müdür?
teşekkür ederim.
Merhaba,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ESAYIYSA(MBUL("nakit";B2:B6))*(A2:A6=--"01.01.2009")*(C2:C6))
.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 Türkçe
hocam saolun. fakat bu esayıysa ve mbul kısmını anlayamadım. formül çok güzel çalışıyor elinize sağlık
Bunun başka bir yolu mevcut mudur?

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
hocam saolun. fakat bu esayıysa ve mbul kısmını anlayamadım. formül çok güzel çalışıyor elinize sağlık
=TOPLA.ÇARPIM(ESAYIYSA(MBUL("nakit";B2:B6))......kısmı için,

MBUL fonksiyonu B2:B6 aralığında içinde nakit olan değerlerleri arar içinde nakit olan değerlerin hücre içindeki sayısını verir olmayanları ise #DEĞER hatası vererek dizi içinde sokar, bu şekilde oluşan dizide ESAYIYSA formülünü kullanarak dizi içindeki sayı olan fonskiyonları bulur ve yeni diziye DOĞRU olarak sokar değer hatalarını ise YANLIŞ olarak sokar. Oluşan bu dizinde doğrular diğer belirlediğiniz ölçütlerle karşılaştırır. Bu kısmı bildiğiniz için anlatmama gerek yok sanırım..Eğer anlamadıysanız dizi içinde sayısal değerlerle göstererek biraz daha açabilirim..

.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 Türkçe
Teşekkür ederim

Hocam sağolun anladım.
Peki bunu başka yollardan yapmamız mümkün müdür?
düşeyarayı kulanarak yapmaya çalıştım olmadı. Yani (""&"nakit") aranan değer olarak yazdım ama olmadı.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Hocam sağolun anladım.
Peki bunu başka yollardan yapmamız mümkün müdür?
düşeyarayı kulanarak yapmaya çalıştım olmadı. Yani (""&"nakit") aranan değer olarak yazdım ama olmadı.
Topla.Çarpım yada dizi formülleriyle alternatif formüller yazılabilir.

=TOPLA(EĞER(ESAYIYSA(MBUL("nakit";B2:B6));EĞER(A2:A6=--"01.01.2009";C2:C6)))

Dizi formülü..

=TOPLA.ÇARPIM((B2:B6<>YERİNEKOY(B2:B6;"nakit";""))*(A2:A6=--"01.01.2009")*(C2:C6))

Farklı bir topla.çarpım.. bunun gibi farklı formüller yazılabilir. Düşeyara ile denemedim, olursa bile formülü uzatmış olursunuz.Siz tam olarak ne yapmak istediğinizi açıklarsanız ona göre alternatif formüller yazılabilir..

.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 Türkçe
sağolun

tamam hocam sağolun.
ben iyice bir çalışayım üzerinde sonra tekrar bsize başvururum.
teşekkür ederim tekrar