Toplam Alma

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Öncelikle belirteyim ki arama yaptırdım ama belki doğru kelimelerle yapamadım o sebeple bulamadım.
Sorunum şu ki; barkod numaraları aynı olan bir kaç sayfalık malzeme listesi var ayrı bir sayfaya yeni bir liste yapmak ve bu listede diğer listelerin toplamını almak istiyorum
örneğin : 256487 numaralı malzemenin miktarı her sayfada farklı diyelim bunları bulup yeni açacağım listede toplamını verecek.
Böyle bir çalışma mümkünmüdür acaba?

İ

İhsan Tank

Misafir
örnek dosya ekleyebilir misiniz yardımcı olalım

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Özür dilerim ama böyle bir imkanım yok sorun arkadaşın ve telefondan sorulan bir soru oldu sadece cümlelerle anlatmaya çalıştım istediklerini

İ

İhsan Tank

Misafir
o zaman sana nasıl yardım edebilirim ezbere bir şey yapamam ki
siz nasıl bir şey istediğinizi excel'e bir örnek ( gerçeği olmamalı ) hazırlamalısınız nasıl bir işlem yapılacağına karar verelim ve yapalım.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Özür dilerim, ben yanlış anlamış ve yanlış aktarmışım. Arkadaşımın istediğinin ne olduğunu sonunda kendim anlayabildim ve o türde bir örnek dosya hazırladım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Birinci sayfa Birinci sütundaki İller ve Plaka kodları sabit bilgiler bunlar ilk üç sayfada var fakat sıralamaları farklı. 3. sütunda ise değişkenler oluyor. İstenilen 4. sayfaya sabitleri atıp bir sonraki sütundan başlayarak 1.2. ve üçüncü sayfadaki değerleri aktarmasıdır. anlatımın bozukluğu için özür dilerim

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-11-2020
Dosyanız ektedir

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2003
İlginize teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
Gerçekten benim gibi exceli zayıf olan birisi için çok etkileyici. Peki arkadaşlar bu 4. sayfada veriye tek tek elle girmektense bunu makroya bağlayıp bir düğme yardımı ile tüm listeyi alabilirmiyiz. örnekte 7 veri olmasına rağmen aslında o liste baya uzun olacak. Eğer ki çok zor değilse harika olacak ve işi çok kolaylaştıracak.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-11-2020
İlginize teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
Gerçekten benim gibi exceli zayıf olan birisi için çok etkileyici. Peki arkadaşlar bu 4. sayfada veriye tek tek elle girmektense bunu makroya bağlayıp bir düğme yardımı ile tüm listeyi alabilirmiyiz. örnekte 7 veri olmasına rağmen aslında o liste baya uzun olacak. Eğer ki çok zor değilse harika olacak ve işi çok kolaylaştıracak.
81 Vilayetimiz var liste ne kadar uzun olabilirki ? :) Ayrıca 4.sayfaya verileri tek tek elle girmenize gerek yok Sayfa1 den kopyalayıp yapıştırırsınız. Ben yinede dosyaya bu işlemi yapacak bir makro ekledim.
Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Emeğine sağlık üstad.
81 Vilayete gelince onlar örnek listeyi temsil etmekte, diğer türlü gerçekten liste bir hayli uzun
Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar