toplam almak

Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
87
merhaba arkadaşlar excel sayfasındaki b,d,f sütunlarını userform üzerindeki toplam al düğmesiyle yaptırmak istiyorum toplamları 35. satıra atacak yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sorunuz çok net değil,örneğin;

b,d,f sütunlarının tamamının toplamımı 35.satıra alınacak

35.satır yeterli bir tanımlama değildi,direk hücre veya aralık tanımlaması yapınız.
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
87
TOPLAM ALMAK

b3:b32 aralığını toplayıp b33 e,d3:d32 yi toplayıp d33 e,f3:f32 yi toplayıp f33 e atayacak b33 den d33 ü çıkarıp b34 e atayacak
 

veyselemre

Özel Üye
Katılım
9 Mart 2005
Mesajlar
3,646
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Sub topla()
Range("b33") = WorksheetFunction.Sum(Range("b3:b32"))
Range("d33") = WorksheetFunction.Sum(Range("d3:d32"))
Range("f33") = WorksheetFunction.Sum(Range("f3:f32"))
Range("b34") = Range("b33") - Range("d33")
End Sub
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
87
TOPLAM ALMAK

Merhaba arkadaşlar toplam alma konusunda dün verdiğiniz kodları çalıştıramadım ekte birbtablo gönderiyorum userformdaki commandbutton ile toplamları almak istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
87
arkadaşlar arada sırada tablolar kayboluyor bunun sebebi nedir nasıl ulaşılıyor
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
87
Veyselemre bey çok teşekkür ederim ben userform üzerinde düğme yaparak yapmak istemiştim öylede olur mu?
 

veyselemre

Özel Üye
Katılım
9 Mart 2005
Mesajlar
3,646
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
olur fakat userformu açmak içinde bir düğme kullanacaksınız
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
87
merhaba arkadaşlar öncelikle hepinizin kandili mübarek olsun dün toplam alma konusunda veyselemre beyin verdiği kodları hazırladığım proğram içerisinde çalıştıramadım hep şu hatayı veriyor on time error 424
object reguried
bilgileri excel sayfasına userform aracılığı ile aktarıyorum sayfada toplamları aldıramıyorum yardımlarınızı bekliyorum
 
X

xxrt

Misafir
UserForm1'in CommandButton1'ine şu kodları yazın..

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
If TextBox1.Value <> "" Then
Sheets("Sayfa1").Activate
Cells(2, 2).Select
Do While ActiveCell.Value <> ""
ActiveCell.Offset(1, 0).Activate
Loop
ActiveCell.Value = TextBox1.Value
ActiveCell.Offset(0, 2).Value = TextBox2.Value
ActiveCell.Offset(0, 4).Value = TextBox3.Value
ActiveCell.Offset(0, 6).Value = TextBox4.Value
'Veyselemre'nin verdiği kodla
Range("b34") = WorksheetFunction.Sum(Range("b2:b33"))
Range("d34") = WorksheetFunction.Sum(Range("d2:d33"))
Range("f34") = WorksheetFunction.Sum(Range("f2:f33"))
Range("h34") = WorksheetFunction.Sum(Range("h2:h33"))
Range("b35") = Range("b34") - Range("d34") + Range("h34") - Range("f34")
MsgBox [b35] & " Net Gelir"
End If
End Sub
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
87
kodları commandbutona yapıştırdım
2. satırdaki sheet sayfa1.select satırında şu hatayı veriyor methots"sheet" of object global failied galiba dim tanımlama gerekecek ama nasıl yapacağımı bilemiyorum
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
87
yanlış veriyi düzeltmek

bir sorum daha olacak eğer textboxlara yanlış bir değer girdiğimi aktar dedikten sonra anlarsam bunu sayfadaki toplamı değiştirecek şekilde nasıl düzeltebilirim
 
Katılım
3 Mart 2005
Mesajlar
571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2000 Ing.
bence bu büyük bir sorun,
ben de böyle bir yanlışlık yaptığımda
geri alma imkanım olmadığı için dosyayı kaydetmeden kapatıp tekrar açıyorum.
eğer çözümü varsa ben de merak ettim doğrusu,
ama sorun sadece bir hücreyse o zaman aktarmadan önce veriyi bir değişkene
atarsınız, hata yapınca da bu değğeri eski yerine geri atarsınınz.
ama bu benim tercih edeceğim bir düzen değil.
iyi çalışmalar
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
87
merhaba arkadaşlar toplam almayla ilgili küçük bir sorun daha çıktı eğer 1. textboxa veri girmeden 3. textboxa veri girişi yapmış isem sayfaya aktarıyor ama toplam almıyor
2. sorunda şu bir ayda sadece birinci satıra veri girmiş iseniz toplam almıyor 2. veriyi girince toplam alıyor yardımlarınız için teşekkür ederim
 
X

xxrt

Misafir
[vb:1:d922d8ed99]Private Sub CommandButton1_Click()
'If TextBox1.Value <> "" Then
Sheets("Sayfa1").Activate
Cells(2, 2).Select
Do While ActiveCell.Value <> ""
ActiveCell.Offset(1, 0).Activate
Loop
ActiveCell.Value = TextBox1.Value
ActiveCell.Offset(0, 2).Value = TextBox2.Value
ActiveCell.Offset(0, 4).Value = TextBox3.Value
ActiveCell.Offset(0, 6).Value = TextBox4.Value
'Veyselemre'nin verdiği kodla
Range("b34") = WorksheetFunction.Sum(Range("b2:b33"))
Range("d34") = WorksheetFunction.Sum(Range("d2:d33"))
Range("f34") = WorksheetFunction.Sum(Range("f2:f33"))
Range("h34") = WorksheetFunction.Sum(Range("h2:h33"))
Range("b35") = Range("b34") - Range("d34") + Range("h34") - Range("f34")
MsgBox [b35] & " Net Gelir"
'End If
End Sub
[/vb:1:d922d8ed99]

CommandButton1'deki kodlarda yukarıdakileri silin veya önüne ' işareti koyun..

*TextBoxlara ver girmezseniz var olan verileride siler toplam alamaz..
Toplamda kullandığınız
Kod:
Range("b34") = WorksheetFunction.Sum(Range("b2:b33"))
Range("d34") = WorksheetFunction.Sum(Range("d2:d33"))
Range("f34") = WorksheetFunction.Sum(Range("f2:f33"))
Range("h34") = WorksheetFunction.Sum(Range("h2:h33"))
Range("b35") = Range("b34") - Range("d34") + Range("h34") - Range("f34")
kodlarını ayrı yerde çalıştırmanız gerek..
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
87
Userformda 2 tane commandbutton var önce verileri giriyorum toplam al diyorum net gelir 400 diye mesaj veriyor ardından command2 ile sayfaya aktar diyorum aktarıyor problem şu bugün gelir yok ama gider var gider kutusuna değer girip toplam al deyince toplam almıyor
 
Üst