Toplam bütçeyi günlere dağıtma

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Merhaba;
ekteki tablodan göreceğiniz üzere b sütununda en altta 1 aylık toplam bütçe mevcut.yani toplam bütçe yazıldığında
bu bütçeyi sol tarafta bulunanan tarihleri baz alarak belirli günleri yüksek belirleyecek şekilde formülle makrosuz dağıtması gerekiyor.(perşembe %30 daha fazla cuma %20 cumartesi ve pazar %25 diğer günşerden fazla olacak ve dip toplamda aylık bütçeyi bulacak.
desteğiniz için teşekkürler.

Dosya

Excel Vers. ve Dili
Office 365

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
hocam teşekkür ederim dediğim gibi olmuş fakat şöyle bir durum var tarih sütunundan örnek vermek gerekirse 30 çeken bir ay geldiğinde yada şubat denk geldiğinde boş kalan tarih kutucuklarınada bölüyor.boş kalan tarih karşılıklarına sıfır değeri atayıp bütçeyi ona göre paylaştırabilirmi?
Merhaba.

O zaman sorunuzu doğru örneklendirerek sorun. Örneğin şubat ayı olursa son 3 veri olmaması gerekir. Şubat diğer 30 çeken aylardan birine örnek sayfalar oluşturun.

Kaldı ki; benim verdiğim örnekte, ayın kaç çektiğine değil oraya girdiğiniz bütçe rakamlarına göre hesaplar. Örneğin tarihi Şubat ayına göre yapın ve son 3 günün rakamlarını silin. Bu kez hesaplama oluşan bu toplama göre dağılım gerçekleşecektir.

.

Son düzenleme:

excel41

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Sayın İdris SERDAR beyin eline sağlık , benim hazirladigim tabloda yazılı/yazılacak tarihe göre değişkenlik gösteriyor tabi hangi dosyayı kullanmak istemenize bağlı yalnız şöyle bir durum söz konusu siz ilk 3 günün stabil ,diğer günlerinin oran artışlarını belirtmişsiniz oranları kontrol ettinizmi ? veya oran artışının önemi ne nedir ? bence önemli olan bu çünkü son 4 günün ekstra artışı zaten % 100 demek...!!! ama asıl oran tabi burada farklı olmakta yani kısacası 1 ilk 3 günün toplam katkı % 36,87çıkarken son 4 günün katkı oranı % 63,13 olarak çıkmaktadır...!!

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Merhaba.

O zaman sorunuzu doğru örneklendirerek sorun. Örneğin şubat ayı olursa son 3 veri olmaması gerekir. Şubat diğer 30 çeken aylardan birine örnek sayfalar oluşturun.

Kaldı ki; benim verdiğim örnekte, ayın kaç çektiğine değil oraya girdiğiniz bütçe rakamlarına göre hesaplar. Örneğin tarihi Şubat ayına göre yapın ve son 3 günün rakamlarını silin. Bu kez hesaplama oluşan bu toplama göre dağılım gerçekleşecektir.

.
Atlamışım kusura bakmayın hocam.dosya ekte.

https://drive.google.com/open?id=1RyVdvCETB1OS0d5GyRvn2eHLQ5y1b-YJ

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Sayın İdrsi SRDAR beyin eline sağlık , benim hazirladigim tabloda yazılı/yazılacak tarihe göre değişkenlik gösteriyor tabi hangi dosyayı kullanmak istemenize bağlı yalnız şöyle bir durum söz konusu siz ilk 3 günün stabil ,diğer günlerinin oran artışlarını belirtmişsiniz oranları kontrol ettinizmi ? veya oran artışının önemi ne nedir ? bence önemli olan bu çünkü son 4 günün ekstra artışı zaten % 100 demek...!!! ama asıl oran tabi burada farklı olmakta yani kısacası 1 ilk 3 günün toplam katkı % 36,87çıkarken son 4 günün katkı oranı % 63,13 olarak çıkmaktadır...!!
desteğiniz için çok sağolun hocam altın üye olmdığım için indiremiyorum ama.

Excel Vers. ve Dili
Office 365
2 Nolu mesajda harici linki bulabilirsiniz tekrar ekliyorum
http://s3.dosya.tc/server18/99a2u6/DEFTER__1___1_.xlsx.html
hocam şöyle bir durum söz konusu tarih sütunundan 31ini silince ona göre cumartesiyi baz alarak oraya o rakamı atıyor o şekilde topluyor.ben ise eğer silinen tarih varsa ( 30 çeken aylarda 31 olmayacağı için c sütununda karşığı boş veya sıfır çıksın toplam bütçeyi 30 gün üzerine paylaştırsın istiyorum.umarım anlatabilmişimdir.

excel41

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
hocam şöyle bir durum söz konusu tarih sütunundan 31ini silince ona göre cumartesiyi baz alarak oraya o rakamı atıyor o şekilde topluyor.ben ise eğer silinen tarih varsa ( 30 çeken aylarda 31 olmayacağı için c sütununda karşığı boş veya sıfır çıksın toplam bütçeyi 30 gün üzerine paylaştırsın istiyorum.umarım anlatabilmişimdir.
sanırım anlaşamadık baz alınan değerler tablonuzun B sütunundan almaktadır yani her ne kadar D sütununa sıralanma yapılmış olsa bile hesaplamayı etkilememektedir gün adı esasına dayalı hareket etmektedir ( C sütununa bağlı değerleri baz alarak hesaplama B sütununa yönelmektedir.)