Toplama formulu

Excel Vers. ve Dili
?
Merhaba arkadaslar. Ekte verdiğim dosyada calıstığım ısle alakalı gunluk tonaj hesaplaması yapıyoruz. Benım sıkıntım listede bulunan gunluk tonaj bolumune yazdığım değerlerın aylık ve yıllık tonaj bolumundekı kendısiyle ilişkili yerlerın değerlerının uzerıne eklenmesı. Bu konuda yardımcı olabılırsenız çok sevınırım. (gerekli düzeltme yapıldı) çok sağolun...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhabalar;

Madem acil bir ihtiyacınızmış size iki tavsiye vereyim.Öncelikle foruma hoşgeldiniz.(bu arada bir yönetici değilim bir üye sıfatıyla sizi selamlıyorum.)

Forumda 3 temel kural var :

1)Türkçeyi düzgün ve anlaşılır kullanmak..(Bu konuda bence geçer not alırsınız sorun yok:)
2)Konu başlığı yazarken sadece konunuzu betimlemek..Acil yardım vs tarzı ünlemlemeler kullanmamak..
3)Dosyada işlem yapılması gereken durumlar için bir örnek dosya eklemek..

Eğer 2.ve 3. maddede belirttiğim hususlarda düzenlemeler yaparsanız beklediğinizden çok daha kısa bir sürede sorunuza bir yanıt alabilirsiniz.

Tekrar hoşgeldiniz..İyi çalışmalar dilerim..

Excel Vers. ve Dili
?
peleryn rumuzlu arkadasım uyarılarını dıkkate alacağım. Alakan için teşekkurler....

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Rica ederim..Dosyanıza baktım neresi nereye eklenecek dosyanın içerisinde bir açıklama notuyla desteklenirse daha anlaşılır olabilir diye düşünüyorum.

Anladığım kadarıyla butona bastığımda şunu şurayla topla tarzında hücre hücre bir kod dizimiyle dosyanıza yardımcı olabilirim.Ancak bu çok amatörce ve siteye pek uygun olmayan bir çözüm olur.Hocalarım çok daha kısa bir kodlamayla dosyanıza yardımcı olabilirler diye düşünüyorum.

Önerilerimi rahatsız olmadan gerçekten bir öneri olarak değerlendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Tekrar iyi çalışmalar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
?
Yapmak istediğim sey Günlük tonajda brut yada net bolumune yazığım tonajın aylık ve yıllık sevkıyat bolumunde ilgili sutundakı değerin üzerine otomatık eklemesı. Mümkunmu acaba ?

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Tekrar Merhaba;

Ekteki dosyayı bir inceleyin itiyacınızı karşılıyor mu?

Ekli dosyalar

mancubus

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İŞ: 2021 Win Eng
Kendim de yeni bir üye olarak hoş geldiniz diyeyim.

Bir diğer hususu da ben hatırlatayım.

Sorunuzla ilgili forumda örnek var mı? Yani başkaları da benzer bir ihtiyaç için soru sorup cevap almışlar mı?

Bunun için arama bölümünde arama yapmak, arama sonuçlarında araştırma yapmak gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
?
PELERYN yaptığın formul ısıme yarayabılır. Ama değerlerı butonla gırdığınde ortadakı aylık tonajın nıye yuzde oranı bozuluyor yardımcı olabılırmısın. Bide dosyanın alttakı bolumundekı ıhracat bolumu ıcınde aynı dosya formul sımdıden sağol

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sn.blocker;

Çok daha kısa yolları vardır ve hocalarımız kolayca yaparlar eminim.Toplanacak hücreler çok fazla olmadığı için tek tek dediğiniz şekilde toplayan bir kod yazdım.Diğer türlü gerekli döngüyü oluşturamadım malesef.Dosyayı ekliyorum bir deneyin..

Ekli dosyalar

Son düzenleme: