Toplama İşlemi

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.09.2026
Merhabalar excel çalışmam için şöyle bir formül rica ediyorum,

Formül, V sütununda bulunan miktarlar AF sütununda yok ise AH sütununa alt alta sırayla yazsın ancak bunları yazarken aynı zamanda, AH sütununa yazılmış olan miktarların toplamı AG sütunundaki 62.790 miktarına ulaşıp ulaşmadığını da kontrol etsin, yani ulaşmadı ise V sütunundaki miktarları AH sütununa alt alta yazarak ilerlesin istiyorum, Eğer bu toplam 62.790'ı geçecek ise ilgili satırda aradaki fark kadar miktarı yazsın, ve eğer 62.790'a ulaştıysa o zaman ilgili satırda hücreye sıfır yazsın istiyorum,

Kısaca AI sütunundaki yukarıdan aşağıya manuel yaptığım şekilde miktarların listelenmesini istiyorum

Lütfen Yarımcı olmanızı rica ederim.
Teşekkürler şimdiden

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
T sütununda iade olarak belirtilen satırlar sorun çıkarıyor. Onlarla ilgili kural nedir?

Eğer o iadeler 0 olursa aşağıdaki formül çalışıyor :

Kod:
=MAK(0;MİN(V5-AF5;AG5-TOPLA($AH$4:AH4)))

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
27.09.2026
Çok Teşekkürler

T sütununda iade olarak belirtilen satırlar sorun çıkarıyor. Onlarla ilgili kural nedir?

Eğer o iadeler 0 olursa aşağıdaki formül çalışıyor :

Kod:
=MAK(0;MİN(V5-AF5;AG5-TOPLA($AH$4:AH4)))
Yusuf bey merhabalar, çözüm için çok çok teşekkür ederim, iade konusunu V sütunu yerine iadelerin dahil olmadığı AD sütununu formülünüze yazdım ve sonuç mükemmel, formül tam istediğim gibi çalışıyor, gerçekten çok çok teşekkür ederim elinize sağlık, MİN Fonksiyonunun hiç bu şekilde kullanıldığını görmemiştim, Min fonksiyonunuzu anladım ancak Formüldeki MAK fonksiyonunun işlevi nedir, kısa bir bilgi verirseniz bende kendimi geliştirmiş olacağım,

Elinize sağlık, tekrar çok teşekkürler
İyi günler dilerim.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Şimdi denedim MAK kullanmayınca da aynı sonucu veriyor. Kullanmadan da olurmuş.

Kullanma nedenim ise olur da işlem sonucu negatif çıkarsa 0 olsun diyeydi. Bazen MİN formüllerinde sonuç negatif çıkabiliyor.

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
27.09.2026
Çok Teşekkürler

Şimdi denedim MAK kullanmayınca da aynı sonucu veriyor. Kullanmadan da olurmuş.

Kullanma nedenim ise olur da işlem sonucu negatif çıkarsa 0 olsun diyeydi. Bazen MİN formüllerinde sonuç negatif çıkabiliyor.
MAX açıklaması için çok teşekkürler bu bilgi aklımda bulunsun, elinize sağlık, iyi günler dilerim