Toplamları Tek Bir Hücrede Gösterme

cimcoz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
MS Office Plus 2016 & Mac OSX
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-04-2027
Satır ve Sütuna Göre Toplam

Merhaba,

Ekteki dosyamda;

A sütunundaki başlıklara ait listeden seçilecek toplam sayılarına göre Satır adlarını
ve
1. satırdaki başlıklara göre de listeden seçilecek toplam sayılarına göre Sütun adlarını listeletmek istiyorum.

Ekli dosyamda 2. satırdaki Satır 1 başlığı satır bazında toplamı örneğin 3 olanları olanları seçince Satır 1 adlı başlığı M sütununda listeletmek istiyorum.
Ve yine örnek dosyamda 2,3,4,5,6,7,8,9,10 ev 11. satırdaki toplamı 0 olanları Satır 2, Satır 3,......., Satır 10 şeklinde listemem gerekiyor.

Yine B,C,D,.....,K sütunlarında toplamı 0 olanları Sütun 3, Sütun 4, Sütun 5,......, Sütun 10 şeklinde O sütununda listeletmek istiyorum.

Özet olarak;

Listeden Satır Toplamı 0 olanları seçtiğimde ya da Sütün Toplamı 0 olanları seçtiğimde ilgili Satır ve Sütun başlıklarını listelemek istiyorum.

Yukarıda bahsettiğim konu hakkındaki yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim,

Not: Satır ve Sütün sayılarını artacak şekilde olacağından satır veya sütün sonlarında toplamları göstermek istemiyorum. Bu hususu da dikkate almanızı rica ederim.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Aramanız TOPLAMI 0 OLANLARIN LİSTESİ,TOPLAMI 1 OLANLARIN LİSTESİ şeklinde cümle mi? Yoksa sadece 0,1,2, gibi sayı mı? açıklama getirir misniz?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Tamam anladım.Dosyanız.

Ekli dosyalar

cimcoz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
13-04-2027
Sayın çıtır,

Ellerinize sağlık, tam istediğim gibi olmuş.

Saygılarımla..

cimcoz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
13-04-2027
Sayın çıtır,

L sütunundaki ve 12. satırdaki toplamları oluşturmadan yapma şansınız var mıdır?

Zira satır ve sütunların aşağıya doğru devamlı artacak yani yeni kayıtlar eklenecek.

M16,17,... satırlarındaki formül içinde bu toplamayı sağlayıp aynı formülle satır adlarını
ve
O16,17,... satırlarındaki formül içinde bu toplamayı sağlayıp aynı formülle sütun adlarını
getirebilir miyiz?

Saygılarımla,