- Excel Vers. ve Dili
- 2003 Türkçe
Arkadaşlar öncelikle, "Excel'e Yeni Başlayanlar" konusu altında bir konu açmama rağmen acemi olduğumu yine belirtmek isterim.Çalıştığım işyerinde, sorumlu olduğumuz alandaki elektrik dağıtım trafolarının bakımını,arızasını gibi işleri yürütmekteyim.Tüm sorumlu olduğum trafoları bir program yardımı ile takip edebilmek için ekteki Excel dosyasında kendi çapımda birşeyler karalamaya çalıştım.Forumu incelediğimde daha görsel, kullanımı kolay, daha karmaşık programlar gördüğüm için yardımınıza başvurma ihtiyacı hissettim.Öncelikle programın giriş sayfasından trafoların beslendiği dağıtım merkezi seçiliyor.İşlem yapılmak istenen dağıtım merkezi seçidiğinde o dağıtım merkezinden beslenen trafolar ekrana geliyor.Rakamlarla gösterilen trafo üzerine gelinerek işlem yapılacak trafo seçildiğinde ise trafo puant takip formu ekrana geliyor.Trafo puant takip formundan istenilen sayfalara butonlarla geçişleri sağladım.Trafo puant takip formunda ise girilmesi gereken ölçüm tarihi,ölçüm saati,ana şalter akımları,tali çıkış akımları gibi parametreler var.Ana şalter akımlarına göre ise trafonun gücü hesaba katılarak trafonun yüzdesel olarak ne kadar yüklendiği hesap ediliyor ve ilgili dağıtım merkezi ekranına yüklenme yüzdesi aktarılıyor.Benim şu anda yapmak istediğim ise yukarıda bahsettiğim bilgileri access veritabanında tutarak nasıl oluşturulacağı konusunda bir fikrim olmayan bir menü yardımıyla bilgilerin girişini sağlamak.İstediğimi anlatmaya yardımcı olması için forumda örnek olan telefon defteri programını gösterebilirim.Aynı o program gibi bir menü istediğim.Yeni kayıt yapılabilecek, akım değerleri üzerinde değişikliğe imkan verecek gb. Yapacak olduğunuz yardımlar için şimdiden teşekkür ediyor önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum... (Örnek veriler olarak DM1 üzerinden işlem yaparsanız prg. tam olarak çalıştığını görebilirsiniz."Trafo Adı" sütunundan en son sayfaya ulaşılabilir.)
Ekli dosyalar
-
38 KB Görüntüleme: 57