treeview'den textboxlara aktarmak???

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Merhaba arkadaşlar burdaki çok değerli hocalarım sayesinde bir şeyler öğreniyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Öncelikle bunu belirtmek istedim.

Sorunuma gelince; Word de yer imleri belirttim bu yer imleri sayfalarda da göreceğiniz gibi 2 başılk aralarını kapsamakta treeview nesnesinde bulunan başlıklara tıkladığımızda başlık textbox1 e geliyor bunu yapabildim, yapamadığım ise şu; treeview nesnesindeki başlığa tıkladığımızda o başlığın sayfadaki içeriği textbox 2 ye gelmeli yani hangi başlığa tıklarsam o başlığın altından başlayıp diğer başlığa gelene kadar olan veriler textbox2 de görünmeli biraz karışık gibi oldu sanırım ama ekli dosyayı incelerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız kanaatindeyim. Eğer yapmak istediğimin başka bir yolu varsada söylerseniz çok sevinirim. Kısacası treeview nesnesindeki başlığın adı textbox1 e gelmeli vede seçilen başlıkdan başlayıp bir sonraki başlığa kadar olan verilerde textbox 2 de görünmeli

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
bir çözüm yolu olan hocam varmı acaba yada yapılıp yapılamayacağı hakkında bir bilgisi olan hocam olursa çok makbule geçecektir.

Excel Vers. ve Dili
Ms Office 2003 Türkçe
başlığın altındaki tüm verilere aşağıdaki rutin ile erişebilirsin.
tıkladığın andaki node prosedüre parametre olarak geçirilecek.

Kod:
Private Sub RecursiveAltDallar(CurNode As Node)
    Dim BosDal As Node
    Dim SonrakiDal As Node
    Set SonrakiDal = CurNode.Child
    Do While (Not (SonrakiDal Is Nothing))
      Call RecursiveAltDallar(SonrakiDal) 'kendini çağırıyor
      Set BosDal = SonrakiDal.Next
      Set SonrakiDal = BosDal
    Loop
End Sub

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
hocam ilgilendiğiniz için teşekkürler hocam yanlız anlayamadım nasıl kullanacam bu kodu yani ben treeview e tıkladığımda tıkaldığım başlık textbox1 e gelecek ve tıkladığım başlığın içeriği olan sayfada yazılı olan verilerde textbox2 ye yazılacak açıkcası sizizn gönderdiğniz kodu nasıl kullanacağım hakkında inanın hiç bir yorum yapamadım rica etsem bir örnekle ilgilenebilrmisiniz? lütfen

Excel Vers. ve Dili
Ms Office 2003 Türkçe
access te hazırlanmış örnek işine yarayacaksa minik birşey hazırlayayım.
ancak, sizin çalşmaya nasıl uyarlanı onu bilemem.

aslında ben yanlış anlamış da olabilirim.

treeview de, herhangi bir node(dal) tıkladığınızda, tıklanan başlık bir yere, bu başlık altındaki node lar da başka bir yere yazılacak diye anladım.

eğer doğru anlamışsam, tıklanan node xNode dersek,
bu xNode un altındaki dallara ulaşmak için,
yukarıdaki prosedürü RecursiveAltDallar(xNode) şekinde kullanmanız yeterli olacaktır.

bu prosedürü, tıklama ile başlığı aldığınız yer neresi ise oraya yazacaksınız.

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Treeview'i dallandıran yapıyı görmek gerek. Esas rol "Key" de.

Edit : Link verdiğim örneği dikkatli inceleyin.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
hocam sanırım ben detaylı şekilde açıklayamadım.
ekli örnekte; word sayfası içerisinde araç çubuklarından ekle> yerimi nden yerleri belirttim yapmak istediğim treeview deki dala tıklayınca başlığı textbox1 e yazacak ( bunu yapabildim) o başlıkların içeriğide sayfalarda başlıkların altına yazılan bilgiler var bu bilgileride textbox2 ye yazacak örnekle açıklayacak olursam ekli örneği baz alarak;

treeview de 1.2 İÇİNDEKİLER dalına tıkladığımızda textbox1'e "1.2 İÇİNDEKİLER" yazacak (zaten bunu yapıyor) textbox2 yede sayfada göreceğiniz 1.2 İÇİNDEKİLER başlığının hemen altından başlayan
Ali
Hasan
Veli
Ahmet

bilgileri yazacak , hangi başlığa tıklarsak textbox2 ye sayfadaki o başlığın altındaki bilgiler yazmalı
ben bunu belki yer imleri ile yapabilirim düşüncesi ile yer imleri belirttim. eğer başka bir yolu olabiliyorsa oda olabilir.

ilgilendiğiniz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

1. mesajımdaki ekli örneği incelerseniz kendi pcnizde yerimlerinin yerlerini görebilmek için araçlar>seçenekler>görünüm bölümünde "yer işaretleri" adlı kutucuğu işaretlerseniz sayfada köşeli parantezler içierisinde yer imlerinin yerlerini gösterecektir size

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
yardım edebilecek bir hocam yokmu acaba arkadaşlar rica etsem biliyorum kimsenin bir mecburiyeti yok ama ilgilenirseniz çok sevinirim herkese selamlar

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
yani yer imleri ile değilde başka bir çözümü varsada olabilir. zaten yer imleri ile yapmak çok anlamsız gelecekti bu demektirki benim gerçek dosyamda 320 adet yer imi olacak buda çok fazla sı ile uğraş demek olacak başka bir çözüm şekli varsa şayet yardımcı olursanız çok sevineceğim

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
yok hocam ya malesef wordde yapmam gerekiyor inşallah wordde bir yolu vardır bunun olursa şayet çok işime yarayacak

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
öncelikle herkesin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar Allah'tan hayırlara vesile olmasını dilerim.

ben bir çözüm yolu buldum ekli dosya ile de gönderiyorum ama sağlıklı ve kullanışlı değil şöyleki her başlığa sayfada bir yer imi belirttim ve textbox1 de yazan veriye göre textbox2 de de o yer imlerini bir if .... endif döngüsü içerisinde yazdım kodlarım aşağıdadır.

Private Sub TreeView1_NodeClick(ByVal node As MSComctlLib.node)
Me.TextBox1.Text = node.Text
If TextBox1.Text = "1.1 BAŞLIK" Then
MyVal = ThisDocument.Bookmarks("a1").Range.Text
MyVal = Replace(MyVal, Chr(13), "")
TextBox2 = Replace(MyVal, Chr(7), "")

ElseIf TextBox1.Text = "1.2 İÇİNDEKİLER" Then
MyVal = ThisDocument.Bookmarks("a2").Range.Text

ElseIf TextBox1.Text = "1.3 LİSTE" Then
MyVal = ThisDocument.Bookmarks("a3").Range.Text

ElseIf TextBox1.Text = "1.2.1 DETAYLAR" Then
MyVal = ThisDocument.Bookmarks("a4").Range.Text
End If
End Sub

yanlız bu gerçek dosyamda 350 adet yer imi olacak demektir vede 350 adet if döngüsü kurmam demektir. Bunu yer imleri haricinde başka bir yol ile yapmamız mümkünmü yada yukarıdaki kodu bir döngü ile for - next döngüsü gibi kullanarak kısaltmamızın imkanı varmı? bir sorumda şu olacak arkadaşlar ekli dosyada da göreceğiniz gibi textbox2 ye gelen veri sayfada göründüğü gibi değil textboxa gelen veriyi sayfada göründüğü şekli ile nasıl gösterebilriz böyle bir imkan varmı acaba Şimdiden ilgilenen tüm hocalarıma teşekkürlerimi sunarım sağlıcakla kalın

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
sayfada göründüğü gibi textboxda görünmesi sorunumu hallettim yukarıdaki kodlarda görünen
kod satırını silince düzeldi
ama diğer belirttiğim sorunumla ilgili yardımlarınızı bekliyorum
sağlıcakla kalın

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Ekli dosyaya bir göz atın.

(Yer imlerini de değiştirdim, oraya da bakın.)

.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
Sn Haluk Hocam

Öncelikle Mübarek Kurbayramınızı kutlar bu güzel günlerin size ve ailenize hayırlara vesile olmasını Allah'tan dilerim.

Emeğiniz ve bilginiz için çok teşekkür ederim. Kodlarınız çok güzel olmuş işimi görecektir.

Öğrenmek istediğim başka bir konu ise bunun yer imleri haricinde başka bir yöntemle yapabilmemiz mümkünmü acaba çünkü orjinal dosyamda 350 adet başlık var buda 350 adet yer imi belirtmem demektir. Eğer başka kısa bir yöntemi yada çözümü varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim şayet yoksa bu yöntemi kullanacağım.

Buradan Bu formdaki tüm arkadaşlarımın ve güzel bilgilerini bizden esirgemeyen tüm hocalarımızın Mübarek Kurban Bayramlarını En içten dileklerimle Kutlarım