Tüm çalışma kitabında formüllü hücreler silinirken uyarı verme

Katılım
27 Eylül 2023
Mesajlar
47
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Merhaba arkadaşlar.
Bir çalışma kitabı içerisinde bulunan tüm sayfalarda formüllü hücrelere manuel giriş yapıldığında veya Delete tuşu ile silinmeye kalkıldığında bir uyarı verme ve onay verilirse işlemi gerçekleştirme için nasıl bir makro kullanabilirim.
 
Son düzenleme:

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
5 Haziran 2006
Mesajlar
6,167
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
"BuÇalışmaKitabı" adlı kod sayfasına aşağıdaki kodları kopyalayın.
Kod:
Dim FormulVar As String

Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
    If FormulVar <> "" Then
        If MsgBox("Hücre formül içeriyor, yine de değiştirmek istiyor musunuz?", vbYesNo + vbQuestion) = vbNo Then
            Application.EnableEvents = False
            Target.Formula = FormulVar
            Application.EnableEvents = True
        End If
    End If
End Sub

Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
    If Target.Text <> "" Then
        If Left(Target.Formula, 1) = "=" Then
            FormulVar = Target.Formula
        Else
            FormulVar = ""
        End If
    End If
End Sub
 
Son düzenleme:
Katılım
27 Eylül 2023
Mesajlar
47
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Hocam denedim ama çalışmadı. Formüllü bir hücreye hem manuel giriş yapınca hem de Delete tuşu ile silince ikisinde de uyarı vermeden direk işlemi yapıyor.
 

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
5 Haziran 2006
Mesajlar
6,167
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Kodu söylediğim yere kopyalamamışsınız.
 
Katılım
27 Eylül 2023
Mesajlar
47
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Kod:
Dim FormulVar As String
Hocam çok özür dilerim. Kodun yukarıdaki kısmını eklememişim. O nedenle çalışmıyormuş. Yukarıdaki kısmı da ekleyince çalıştı. Emeğinize sağlık. Eksik olmayın.
 
Katılım
27 Eylül 2023
Mesajlar
47
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Hocam bu kodu tüm çalışma kitabına değil de istediğimiz bir sayfaya uyarlamak istersek bu mümkün müdür? Mümkün ise sayfanın kod bölümüne bu kodu nasıl değiştirerek uyarlayabiliriz? Bir kaç deneme yaptım ama beceremedim.
 
Katılım
27 Eylül 2023
Mesajlar
47
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Hocam bir de bazı formüllerde şu kısım hata veriyor.
Kod:
If Left(Target.Formula, 1) = "=" Then
Hata ekranı şu
Run-Time error '13':
Type mismatch
Ve bu hatayı verdiği formüllü hücrelerde silme değiştirme işlemi yapıldığında uyarı vermeden formülün değiştirilmesine veya silinmesine müsaade ediyor.
 

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
5 Haziran 2006
Mesajlar
6,167
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Önce şuna karar verin tüm sayfalarda mı çalışsın, bazı sayfalarda mı çalışsın yoksa sadece bir sayfada mı çalışsın.

2. mesajdaki kodu hata vermeyecek şekilde revize ettim. Tekrar deneyin.
 
Üst