türkçe karakter sorunu yardım.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
bir cari hesap proğramı yapmaya çalışıyorum uzun zamandır ama acemiyim habire takılıyorum biryerlerde.yardım ederseniz sevinirim. dosyanın herhangi bir sayfasında ctrl+shift+z basınca bir form geliyor comboboxa bir firma yazıp firma mizanına basınca firmanın bilgilerini listboxa alıyor gösteriyor. ancak çoğu sayfada hata vermemesine rağmen i bulunan sayfalarda hata veriyor. source ile ilgili bi hata.ne yaptıysam beceremedim.text haliyle falan denedim olmadı. ne yapabilirim.şimdiden tşkrler....

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
akset2 formunuzun initialize olayında aşağıdaki kodu kullanmışsınız.
Kod:
ListBox1.RowSource = sutu & "!A6:H" & Worksheets(sutu).Range("h300").End(3).Row
burada Worksheets(sutu).Range("h300").End(3).Row değeri 5 olarak dönüyor böyle olunca A6:H5 gibi bir aralık oluyor ki buda geçersiz bir aralık, bunun yerine Worksheets(sutu).Range("a300").End(3).Row şeklinde kullanırsanız zannediyorum sorun kalmaz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
syn janveljan ilginize tşkrler. tam ifade edemedim.rowsource ile ilgili bir sorunum yok.türkçe karakterlerdende değil onuda bugün anladım.sayfa ismini verirken arada bırakılan boşluklarda bu hatayı veriyor. boşluk vermeyincede olmuyor.ne yapmalıyım. ilginenlere cevap verenlere çok tşkrler şimdiden.yardım edin lütfen...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
akset2 formunun initialize olayında ilgili satırı aşağıdaki gibi değiştirin. Dediğiniz gibi sayfalar arasında boşluk olunca sayfa başında ve sonunda tek tırnak kullanmak gerekiyor, daha önce bahsettiğim kısım hata verdirmiyor ancak yanlış sonuç çıkmasına neden oluyor onu da düzelttim.
Kod:
ListBox1.RowSource = "'" & sutu & "'" & "!A6:H" & Worksheets(sutu).Range("A300").End(3).Row

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
sn.janveljan çok tşkrler.oldu sonunda eksik olmayın.sizi bulmuşken bişey daha sorayım müsade varsa...bir listboxtaki ilk boş satırı nasıl görünmez yaparız..iki listboxtaki kolonları nasıl sağa yaslarız..tekrar tekrar tşkrler.çok makbule geçti..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
1. Listboxda metni sağa yaslamak için ayarlanması gereken özellik TextAlign bunu ya listboxın özellikler kısmından ayarlayacaksınız, yada formun açılış olayına yazacaksınız. Kodlar aşağıdaki gibi olmalıdır.
Kod:
ListBox1.TextAlign = fmTextAlignRight
2. Siz değerleri Listboxa rowsource özelliği ile aldırdığınız için değerler alındıktan sonra müdahale edilemiyor, bu sorunu çözmek için row source buna göre vermek lazım, bunu da ya satırları silmek yada row source u bir satır aşağıdan başlatmak suretiyle yapabilirsiniz.