• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Türkçe Karakteride kapsayan sorgulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan k0081
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis Profesyonel 2019 x64 TR
Merhaba arkadaşlar,

Textbox1 de bir arama yaptırıyorum. Mesela "Iban" olarak veritabanında kayıtlı bir veriyi aratacağım.,,

Fakat sorun şu : Capslook açık ve "İban" olarak yazıyorum sonuç vermiyor... Türkçe karakterleride kapsayan bir sorgulama kodunu nasıl yazabilirim?

yani ben "Iban" da yazsam "İban" da yazsam veri tabanında kayıtlı "Iban" isimli kaydı getirmesini istiyorum...

"Iban" soruyu anlatmak için vermiş oluğum bir örnektir.

yardımcı arkadaşa şimdiden teşekkürler.

normal sorgunuza verileri büyük harfe çevirerek başlayın ardından türkçe karakterleri ve sesli sessiz harfleri ayarlayabilirsin

sql = "SELECT * FROM Tablo WHERE UPPER(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(tablobilgisi, 'ı', 'i'), 'İ', 'I'), 'ğ', 'g'), 'Ğ', 'G'), 'ü', 'u'), 'Ü', 'U') LIKE '%" & UCase(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(ARANAN, 'ı', 'i'), 'İ', 'I'), 'ğ', 'g'), 'Ğ', 'G'), 'ü', 'u'), 'Ü', 'U') & "%'"

normal sorgunuza verileri büyük harfe çevirerek başlayın ardından türkçe karakterleri ve sesli sessiz harfleri ayarlayabilirsin

sql = "SELECT * FROM Tablo WHERE UPPER(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(tablobilgisi, 'ı', 'i'), 'İ', 'I'), 'ğ', 'g'), 'Ğ', 'G'), 'ü', 'u'), 'Ü', 'U') LIKE '%" & UCase(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(ARANAN, 'ı', 'i'), 'İ', 'I'), 'ğ', 'g'), 'Ğ', 'G'), 'ü', 'u'), 'Ü', 'U') & "%'"

Çok teşekkür ederim. Bunu deyeceğim., müsait bir zamanda...

Geri