Txt Dosyadan Veri Aktarma

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Selam arkadaşlar! Öncelikle bu forumu bize sunan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sorunum şu.. Elimde her gün için hazırlanmış Txt uzantılı rapor dosyaları mevcut. Ben bunları Excele aktarmak istiyorum (makro ile çünkü çok fazla) Forumda arama yaptım ama ulaşamadım. şimdiden teşekkür ederim . Saygılar. Örnek Txt dosyası ektedir

Moderatör tarafında düzenlendi:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Anlaşılmayan bir şey mi var? Yoksa çözümü mü yok bu sorunun arkadaşlar? Umutsuzluğa kapıldım sanırım.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 TR.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-06-2023
Merhaba;
Aşağıdaki tarzda bişey olabilir.
sub ac()
ChDir "C:\"
Workbooks.OpenText Filename:="C:\GRKASAISLEM.txt", Origin:=xlWindows, StartRow :=1, DataType:=xlFixedWidth, FieldInfo:=Array(Array(0, 1), Array(4, 1), Array(12, 1))
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sayın Leventer ilginize çok teşekkür ederim. Çok Yardımcı oldunuz. Gerçekten Sağ olun. Sayenizde oldu bu iş. İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 TR.
29-06-2023
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
SAYIN LEVENTER .. tamam dosyayı aktarıyor ama bunu aynı dosya içindeki sheet 'e atma imkanımız varmı acaba. Workbooks.OpenText Filename yerine baska bir komut gelmesi lazım sanırım. Eger imkan var ise yardım edermisiniz. tsk ederim

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 TR.
29-06-2023
SAYIN LEVENTER .. tamam dosyayı aktarıyor ama bunu aynı dosya içindeki sheet 'e atma imkanımız varmı acaba. Workbooks.OpenText Filename yerine baska bir komut gelmesi lazım sanırım. Eger imkan var ise yardım edermisiniz. tsk ederim

Kodları istediğiniz dosya içindeki modüle yazarsanız o dosyaya kaydeder.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
hocam peki aktadığımız verileri sutunlara nasıl dağıtıyoruz

BirTürk1

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
peki bunun tam tersini yaparken hangi kodları kullanmalıyız.
teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 TR.
29-06-2023
peki bunun tam tersini yaparken hangi kodları kullanmalıyız.
teşekkürler

Sayın BirTürk; Arama motorundan arattırırsanız konu ile ilgili birçok örneğini bulabilirsiniz.

Eğer bulduğunuz sonuçlar ihtiyacınıza cevap vermez ise ayrı bir başlık açarak soruyu sorunuz. Forumdan arkadaşlar yardımcı olailirler.