Üç Koşullu Veri Arasından İstenileni Alma

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 türkçe
Merhaba;

Linkteki dosya, bir programa atmak için hazırladığımız bir excel tablosu ve bu tabloyu hazırlamak için 50-60 kez kopyalama ve yapıştırma işlemi yapıyoruz. Burada A sütünundan H sütününa kadar veri oluşturma tablosu için olmakta, L, M ve N sütünları da veri kopyaladığımız excelin kopyalanmış kısmıdır.

Burada D sütünündaki "-1" yazan değere göre L sütündaki veriyi, J sütünündaki değerlere göre N sütünündaki veriyi bularak M sütünda karşısına gelen değeri H sütüna yazmasını istemekteyim.

Örnek olarak D sütününda -1 olan değeri ve J sütününda "2" değerine karşılık gelen N sütünündaki "2" değerine göre M sütündaki "3.125" değerini H sütününa yazması.

Kendim düşeyara ve ara formüllerini kullanarak baya uğraştım ama hep denk gelen değeri buldurtamadım. İlgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Excel Dosyası

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

ben sorunuzdan hiç bir şey anlamadım. Umarım anlayan bir arkadaş çıkar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 türkçe
Tam olarak anlatamadım ilgileriniz için teşekkürler.

D sütünündaki -1 olan, sonra belli bir satırdan sonra -2 olmakta olan sütündaki verilerin arasından -1 i olanlara göre, J sütündaki değerlerin N sütündaki değerlerden aynı değere denk gelenleri seçip M sütündaki veriyi H'ye yazdırmak istiyorum.

Örnek olarak;

D sütününda J sütününda L sütünunda M sütünunda N sütünunda
-1 0 -1 3 0
-1 1 -1 4 1
-1 2 -1 5 2

Burada -1 olanları filtreleyip, daha sonra J sütünündan N sütününda aynı olanı denk getirip M sütündaki değeri almasını istemekteyim.

Yine ilgileriniz için teşekkür ederim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,
Tam olarak anlamadım. İstediğiniz bu mu?
Kod:
=EĞER(J2="";"";TOPLA.ÇARPIM((L$2:L$97=D2)*(N$2:N$97=J2)*(M$2:M$97)))

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 türkçe
Merhaba,
Tam olarak anlamadım. İstediğiniz bu mu?
Kod:
=EĞER(J2="";"";TOPLA.ÇARPIM((L$2:L$97=D2)*(N$2:N$97=J2)*(M$2:M$97)))
Merhaba;

Evde bakabildim. Ellerinize sağlık. Elde etmek istediğim gibi H hücresine yazınca oluyor. Topla.çarpım nasıl bu formülde bu sonuç veriyor?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,
Toplam.Çarpım; şarta uyan değerleri diziye alarak sonuç için size yapılacakların imkanını sağlar, yazdığım düzende şarta uyan değerleri toplar. Şartlar benzersiz olduğu için toplanacak değer tektir, bu yüzden toplam alarak işleme girmesinde sakınca görmedim.
Aynı şartı sağlayan birden fazla değer olacaksa(örnekte yoktu) bu durumda izlenmesi gereken yolu açıklarsanız formülü değiştiririm.

Son düzenleme: