Ücret toplamını sabitleme

Excel Vers. ve Dili
2016
Merhabalar foruma yeni üye oldum bir sorum olacak.

Çalıştığım kurumda 2 farklı çalışma ücreti ödemesi yapıyoruz. Ücret toplamında üst sınır var. 500 lirayı geçemiyoruz ancak personel tam çalıştığında bu iki ücretin toplamı 630 lira oluyor. Ben 630 lira ücreti olanların otomatik olarak 500 lira olmasını ve 500 lira altında ücret olanlara ise herhangi bir işlem yapılmamasını istiyorum nasıl bir formül oluşturmalıyım yardımcı olur musunuz?Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 (64bit) - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26/05/2022
Kod:
=eğer([COLOR="Red"]formülünüz[/COLOR]>500;500;[COLOR="red"]formülünüz[/COLOR])

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

-- Sanırım yeni üye olmanızdan kaynaklanıyor. Açtığınız konu için kullandığınız başlık anlamlı değil.
Mesajınızın sağ alt bölümündeki DÜZELT düğmesine, ardından aynı konmdaki GELİŞMİŞ seçeneğine tıkladığınızda açılacak ekran üzerinden,
konu başlığını, isteğinizi özetleyecek şekilde güncellemeniz gerektiğini hatırlatayım.
-- Sorularınızı, gerçek belgenizin küçük boyutlu bir kopyası şeklinde hazırlayacağınız örnek belge üzerinden sorarsanız daha hızlı sonuca ulaşabileceğinizi belirteyim.
Örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

-- Sorunuza gelince; =MİN(500;mevcut formülünüz) şeklinde sonuca ulaşabilirsiniz.
.