ünvanların istediğimiz sırayla listelenmesi

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003
BEN BİR DEVLET KURUMUNDA PESONEL SERVİSİNDE GÖREV YAPMAKTAYIM.BENİM SORUNUM BÜYÜK ÜNVANLILARDAN BAŞLAMAK ÜZERE İSTEDİĞİM SIRAYLA PERSONELİ ÜNVANINA GÖRE SIRALAMASI.ALFABETİK SIRALAMA İSTEDİĞİM GİBİ SIRALAMA YAPTIRMIYOR. NORMAL EXCEL DE AŞÇI ÜNVANI İL MÜDÜRÜNDEN EVVEL EN ÜST SIRAYA LİSTELENİYOR. EXCELDE MAKRO KULLANMADAN SADECE "ÖZEL LİSTE" YADA FORMÜL KULLANARAK BUNU NASIL LİSTELEYEBİLİRİM. İLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
ÖRNEK OLSUN DİYE SIRASIYLA ÜNVANLAR ŞUNLARDIR.İl Müdürü, İl Müd Yrd., Mühendis, Muhasebeci, Avukat, Şef, İcra Memuru, S.G.K.Memuru, V.H.K.İ., Memur, İşçi, Tekn.Yrd., Hizmetli, Dağıtıcı, Aşçı, Bekçi

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
BEN BİR DEVLET KURUMUNDA PESONEL SERVİSİNDE GÖREV YAPMAKTAYIM.BENİM SORUNUM BÜYÜK ÜNVANLILARDAN BAŞLAMAK ÜZERE İSTEDİĞİM SIRAYLA PERSONELİ ÜNVANINA GÖRE SIRALAMASI.ALFABETİK SIRALAMA İSTEDİĞİM GİBİ SIRALAMA YAPTIRMIYOR. NORMAL EXCEL DE AŞÇI ÜNVANI İL MÜDÜRÜNDEN EVVEL EN ÜST SIRAYA LİSTELENİYOR. EXCELDE MAKRO KULLANMADAN SADECE "ÖZEL LİSTE" YADA FORMÜL KULLANARAK BUNU NASIL LİSTELEYEBİLİRİM. İLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
ÖRNEK OLSUN DİYE SIRASIYLA ÜNVANLAR ŞUNLARDIR.İl Müdürü, İl Müd Yrd., Mühendis, Muhasebeci, Avukat, Şef, İcra Memuru, S.G.K.Memuru, V.H.K.İ., Memur, İşçi, Tekn.Yrd., Hizmetli, Dağıtıcı, Aşçı, Bekçi
Bunu sağlayacak bir yardımcı sütun ile...

İster bu yardımcı sütunda her birine bir numara verin veya isterseniz 1.İl Müdürü, 2.İl Müdür Yrd., 3.Mühendis gibi... bu numaraları ünvanlara bitişik yazın.

.

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003
Ilginç ve çok kolay bir çözüm önerdiniz. çok teşekür ediyorum. Güzel bir püf noktası önerdiniz. Allah hepinize böyle zihin açıklığı versin.. Teşekürler.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Ilginç ve çok kolay bir çözüm önerdiniz. çok teşekür ediyorum. Güzel bir püf noktası önerdiniz. Allah hepinize böyle zihin açıklığı versin.. Teşekürler.
Kamu kurumunda çalıştığınızı söylüyorsunuz zaten böyle bir kod sisteminin olması gerekirdi.

Bu unvan kodlarını da 1-2-3 diye vermeyin, aralarında boşluklar olsun, örneğin 10-20-30 gibi gitsin.

Hey gidi günler hey, bir zamanlar bir yüksek mahkemede çalışıyordum, bordro programları yapıyordum. Unvanlarda bir sorun yoktu ama üyeler kendi aralarında sidik yarışında bulunuyorlardı. Hepsi üyeydi ama seçilme tarihlerine göre sıralamada üstte olmak istiyorlardı :)

Tüm bunları düşünerek önerdim Unvan kodları arasında fark olsun diye.