Üretim Kontrol

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel 2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle bu siteyi kurup bizlerle bu konuda tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür etmek istiyorum. Benim isteğim çalıştığıım şirkette pompa üretimin excel yardımıyla kontrol altında tutmak, ve iş emirlerini hazırlamak.

Üretim kontrol adı altında açtığım konuda dosyada istediklerim şunlar:

Pompada bulunan ana elemanlar yazıldı;
Yan gövde
Fan
Mil
Orta gövde
Ara Plaka
Ön ve arka yatak

Bu elemanların imalat yöntemlerini her bölümün altında combobox olacak şekilde gelmesini istiyorum.

İşleme
delik delme
yaprak kesimi
fan gövde işleme
kama yuvası açma
Yaprak kaynakları

Bu imalat yöntemlerinde kullanılacak tezgahlar da combobox şeklinde yanındaki hücrede olacak.

Torna
matkap
freze
kaynak
giyotin makas
büküm
planya
borwerk
montaj

ve bu hücrenin yanında da imalatı gerçekleştirecek kişnin ismi ve yan hücresine de imalata başladığı ve bitirdiği tarih gelecek.(İsimleri yine comboboxtan seçmek istiyorum)

Not: Combobox yardımıyla seçtiğim veriyi altınahücre ekleyerek eklesin istiyorum.

Son olarak tamamlanan pompa üretim planını diğer sayfada makro yardımıyla iş emri olarak görüntülemek istiyorum.
Yazım uzun gözükebilir ama bilen arkadaşlar için bunu yapmak kolay olabilir diye düşünüyorum, excelde tecrübesiz olduğum için sizin tecrübenize saygı duyarak böyle bir istekte bulundum, umarım ilgilenirsiniz, şimdiden teşekkürler...

Dosya ektedir...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel 2007 Türkçe
yardımcı olacak arkadaş yokmu hiç acaba...

programer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2022 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-03-2025
Sayın mythprince UserForm ana gövdesini hazırlayın comboboxları textboxları yerleştirin ve gerekli açıklamaları formun üzerine ekleyin. Böylece daha rahat bi şekilde ne anlatmak istediğinizi anlarız.

Excel Vers. ve Dili
excel xp pro.
çok güsel olmuş eline sağlık kardeşim

Excel Vers. ve Dili
office
Dosyanin BİtmİŞ Halİnİ Tekrar Yollayabİlİrmİsİnİz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Alın burdan yakın :) http://www.excel.web.tr/attachment.php?attachmentid=23359&d=1188544196 hehehe

Yarım kaldı açıklamma pardon :) firefoxun gazabına ugradım :p
Ghost kardeşim bu dosya sadece soru örneği verilmiş herahngi bir cevap yok. Diğer katılımcı arkadaşlar sizde nerde dosya demeyin yok zaten :)

Son düzenleme: