Üretim Planlama Tablosunda İlgili Sütunlara değerleri toplama

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ing
Arkadaşlar merhaba;
firmamda bir planlama tablosu oluşturuyorum fakat bazıl şeyleri otomotize hale getirmem gerekiyor. planda Termine Uygun plan, Termine Göre Geç Plan ve Üretim Bitişi Gibi Hayati Önem taşıyan sütunlar var bunlarda sürekli yazılı formülleri manuel olarak yazıp adetleri çıkartıyorum. Fakat bu çok karmaşık hale gelmeye başladı. belirtmiş olduğumum sütunların altına planlama çizelgesinin altındaki değerleri toplatıp yazdırmalıyım konuyu ektei excellde açık bir şekilde aktardım yardımlarınızı ve desteğininzi rica ediyorum. forumdan aldığım deste sayesinde ciddi bir iş yükünde kurtulacağım şimdiden çok teşekkürler...

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

bu işinizi görür mü?

C2 ye
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A2>=F1:AI1)*(F2:AI2))
D2 ye
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A2<F1:AI1)*(F2:AI2))
E2 ye ne yazılacağını anlayamadım?

galiba E2 de görmek istediğiniz
Kod:
=ARA(9,999999999E+307;F2:AI2)

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ing
kodlar çalışmıyor

yazdığınız kodları dosyaya yerleştirdim fakat çalışmıyor. kodların yerleştirildiği dosya ekte. ayrıca e2 sütununa yazılmasını istediğim değer en son sayısal değeri yazdığım hücrenin üstündeki sütunda olan tarihin buraya işlenmesi

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ing
birde formülleri ingilizceye çevirdim çünkü 2003 ing versiyonu kullanıyorum...

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

bu mudur?

birde formülleri ingilizceye çevirdim çünkü 2003 ing versiyonu kullanıyorum...
profil bilgilerinde "excel versiyon ve dili" seçeneği bunun için var. ecnebice excel kullanıyorsanız, fonksiyonun ecnebicesini vermek için bunu daha önceden bilmemiz gerek.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ing
öncelikle uyarınız için çok teşekkür ederim(ingilizce konusunda). Size Çok teşşekkür ederim. vermiş olduğunuz kodlar benim için büyük anlam ifade ediyor. sizden kendimi program ya da formülasyon konusunda nasıl geliştirebileceğimle ilgili bilgi talep ediyorum çok teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ing
bir sorun söz konusu

üretim başlangıç tarihi 1 eylülden farklı bir tarih olduğunda üretim bitiş tarihini yanlış hesaplıyor. yada üretim adetlerini farklı değerler altına yazdığımızda soldan sağa kaç hücre doluysa bunları sayıp bu değerden 1 eksiğini alıyor ve bu değeri bir eylülün üstüne koyuyo dolayısıyla bitiş tarihinde hata oluşuyor.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
üretim başlangıç tarihi 1 eylülden farklı bir tarih olduğunda üretim bitiş tarihini yanlış hesaplıyor. yada üretim adetlerini farklı değerler altına yazdığımızda soldan sağa kaç hücre doluysa bunları sayıp bu değerden 1 eksiğini alıyor ve bu değeri bir eylülün üstüne koyuyo dolayısıyla bitiş tarihinde hata oluşuyor.
bu durumu örnek dosya ile açıklamaya çalışınız.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ing
şekilli anlatımı paylaşıyorum.

şekilli anlatım ektedir. ilgilenirseniz çok sevinirim. gelişim konusunda kaynak bilgisini bekliyorum birde...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ing
aradaki herhangi bir tarihin altındaki adeti sidiğinizde de bitiş tarihi yanlış oluyor. sadece başlangıcı sildiğimizde değil

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ing
sadece başlangıç tarihinden kaynaklanan bir sorun yok aradaki herhangi bir tarihin altındaki değeri de silseniz bitiş tarihini yanlış hesapma durumu söz konusu

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

bu işinizi görür mü?
Kod:
=KAYDIR(F1;;KAÇINCI(ARA(9,999999999E+307;F2:AI2);F2:AI2;0)-1)

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ing
kod ta bir sorun söz konusu

merhaba;

yazdığınızda koda ta hata uyarısı veriyor. çalıştıramıyorum...

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ing
Yardımınızı Rica Ederim

Merhaba;
Desteğiniz için Çok Teşekkür Ederim Gönderdiğiniz Programları planlama tablosunu adeta canlandırdım. Fakat Bu Üretim Bitiş Tarihini Gösteremiyoruz Yardımınız Üstüne Yardım Rica ederek fazla oluyorum fakat cidden konu çok önemli ihracat bölümü ile papaz olmamızı engelleyecek bir konu

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

bu mudur?
Kod:
=ARA(2;1/((F2:AI2<>"")*(F2:AI2<>""));F1:AI1)
not:
artık ihracat bölümüyle papaz olmazsınız.
bu durumda papaz karasını hakediyoruzdur. ;)

Excel Vers. ve Dili
alper81
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13/02/2023
arkadaşım tekstil firmasındamı çalışıyorsun cevabın evet ise ve dokuma ise kullandığım bir kaç program var onları vereyim bi bak

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ing
Çok Teşekkürler...

Desteğinizden Ve beni Müthiş Bir İş Ykünden Kurtardığınız İçin Çok Teşekkür Ederim