Soru Üretim takip formunda yardım edermisiniz.

mertmustafa01

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ofice2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-07-2025
Merhaba Değerli Üstatlar,

Üretim takip ürün takip ve malzeme takiplerini tek bir sayfada tutmak istiyorum çok fazla bir bilgim olmadığından dolayı eklediğim dosya gibi hazırladım böyle bir tablo yapabilirmiyiz. veya önereceğiniz bir tabloyu da kullana bilirim. şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Yapmak istediklerinize bakınca muhasebe ve stok bilgisi gerektiren bir çalışma yapmaktasınız. Bu şekilde bir çalışma yapmak istemenizin sebebi nedir? Şunun için sormaktayım. Bu tip geniş kapsamlı bilgiler programlar aracılığı ile takip edilir. Program yetersiz olabilir. Yada programa güven olmaz. kendiniz hariçden excelde takip etmek isteyebilirsiniz.

Excel sayfalarınıza ve içeriklerine baktığımda, öncelikli ihtiyacınız Veri Giriş sekmesi gibi çalışma. Makro (vba) bilgisi gerektirir ve teferruatlı bir iş.

mertmustafa01

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ofice2010 Türkçe
04-07-2025
Yapmak istediklerinize bakınca muhasebe ve stok bilgisi gerektiren bir çalışma yapmaktasınız. Bu şekilde bir çalışma yapmak istemenizin sebebi nedir? Şunun için sormaktayım. Bu tip geniş kapsamlı bilgiler programlar aracılığı ile takip edilir. Program yetersiz olabilir. Yada programa güven olmaz. kendiniz hariçden excelde takip etmek isteyebilirsiniz.

Excel sayfalarınıza ve içeriklerine baktığımda, öncelikli ihtiyacınız Veri Giriş sekmesi gibi çalışma. Makro (vba) bilgisi gerektirir ve teferruatlı bir iş.
[/ILIK]

Değerli Kardeşim ilgin için teşekkür ediyorum,

Herhangi bir proğram kullanmıyoruz excelde yürütüyoruz bu tarz bilgileri. bunda amacım üretilen ürünleri düzenli görmek, satılan ürünleri ve hammadde stoklarını takip etmek hammadde çok önemli değil o grubu ayrı bir excelde de tutabilirim ama üretim ve satışı aynı yerde görmek benim için çok daha başarılı olacak

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Merhaba,

Eklediğiniz dosya üzerinde değişiklikler yaptım. Birkaç sayfayı tek bir sayfada görmek istiyorsunuz, ve özellikle miktarsal hareketlerin bakiyeleri sizin için önem arz ediyor. Böyle algıladım. Algıladığım ölçüde bir dosya oluşturdum.

Kontrol ediniz. Buna benzer bir çalışma sayfasını kullanabilir, kontrol edebilirseniz dosya üzerinde geliştirme yapılır.

Farklı cevap yazacak uzmanlarda olabilir. Onlarda yönlendirme yapabilirler cevapları ile.

Birçok yöntem ve şekil ortaya çıkabilir excel dosyanızda. Önemli olan sizin açınızdan kolaylık ve kullanılabilirlik diye düşünüyorum. Kendimce yönlendirici olabilir diye düşünerek dosya paylaşmaktayım.

Ekli dosyalar

mertmustafa01

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ofice2010 Türkçe
04-07-2025
Merhaba,

Eklediğiniz dosya üzerinde değişiklikler yaptım. Birkaç sayfayı tek bir sayfada görmek istiyorsunuz, ve özellikle miktarsal hareketlerin bakiyeleri sizin için önem arz ediyor. Böyle algıladım. Algıladığım ölçüde bir dosya oluşturdum.

Kontrol ediniz. Buna benzer bir çalışma sayfasını kullanabilir, kontrol edebilirseniz dosya üzerinde geliştirme yapılır.

Farklı cevap yazacak uzmanlarda olabilir. Onlarda yönlendirme yapabilirler cevapları ile.

Birçok yöntem ve şekil ortaya çıkabilir excel dosyanızda. Önemli olan sizin açınızdan kolaylık ve kullanılabilirlik diye düşünüyorum. Kendimce yönlendirici olabilir diye düşünerek dosya paylaşmaktayım.
[/ALINTI]

Sağolun emeğinize sağlık

Data kısmında koşullu biçimlendirme yapacağım satış olursa kırmızı üretim olursa yeşil Gibi
Cariler kısmında her müşteri hangi üründen almış tarih ve fiyat bilgisinide karşısına yazma şansımız varmıdır.?

Ekli dosyalar

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Bahsettiğiniz şekilde bir işlem yapılabilir. Ancak bu farklı bir şekilde olabilir.

Her müşteri;
Hangi üründen almış ( birçok ürün olabilir ve bu zamanla değişebilir )
Fiyat Bilgisi ( yine birçok ürün ve tarihsel değişimler oldukça fiyatların değişim ihtimali var )

Not: Tarihsel değişimi olan verileri LİSTE halinde ekranda görmek istiyorsanız bunun en temiz yolu VBA ( makro ) dan yararlanmaktır bence. Formül olmadan karşınıza birçok rapor şekli çıkabilir.

"https://www.youtube.com/@excelcell"

Yukardaki kanalda benim bu siteden yararlanarak iş ortamı için hazırladığım kısa excel videoları mevcut. Bakarsanız fikir sahibi olabilirsiniz.

Formül ile yapılabilecek işlemler var. Formüllerin , excel fonksiyonlarının yetersiz kaldığı yerde vba ya başvurabiliriz.

Özellikle cari ekstre, bir müşteriye satılan malzemelerin listesi, bir stoğun haraketleri gibi LİSTE gerektiren durumlarda makrolardan yararlanmak gerekiyor.

mertmustafa01

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ofice2010 Türkçe
04-07-2025
Emeğinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Sizden aslında şunu belirlemenizi bekliyorum öncelikle. Bir veri giriş sayfası. Yani Data sayfasında olduğu gibi, sayfada neler olacak. Bunları belirlerseniz benzeri bir uygulama yapılabilir. VBA dan yararlanarak, hangi müşteriye ne zaman hangi fiyatlardan neler satılmış. Hangi üründen ne kadar üretilmiş, ne kadar satılmış, kimlere satılmış vs vs. Bu tür sorulara sunulabilecek çözümler en iyi vba ile olabilir diye düşünüyorum.

mertmustafa01

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ofice2010 Türkçe
04-07-2025
Üstadım,

evet sizin yaptığınız o güzel çalışma gibi değilde daha basit dediğiniz gibi

1- hangi müşteri hangi tarihte hangi ürünü kaç Tl den almış
2- hangi ürünü hangi ayda ne kadar üretmişiz

bu kadar bana yeterli

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Dosyanıza akşam ya da hafta sonu bakmaya çalışacağım.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Merhaba,

En son eklediğiniz excel dosyasını xlsm , yani makro içeren formata çevirdim.
2 yeni sayfa ekledim. 1 adet özet tablo.

Yeni sayfalarda müşteri ve miktar bazlı bakiyeleri görebilirsiniz.
Pivot tablo ise size tarihsel ve fiyatsal bilgileri vermekte.

Kontrol ediniz. Yine fikir sahibi olmanız için eklemeler yapmış oldum. İlgili dosyaya tarihsel veri listeleyen bir ek yapacağım. öncesinde bu halini kendinizce kontrol edin.

Ekli dosyalar

mertmustafa01

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ofice2010 Türkçe
04-07-2025
Merhaba,

En son eklediğiniz excel dosyasını xlsm , yani makro içeren formata çevirdim.
2 yeni sayfa ekledim. 1 adet özet tablo.

Yeni sayfalarda müşteri ve miktar bazlı bakiyeleri görebilirsiniz.
Pivot tablo ise size tarihsel ve fiyatsal bilgileri vermekte.

Kontrol ediniz. Yine fikir sahibi olmanız için eklemeler yapmış oldum. İlgili dosyaya tarihsel veri listeleyen bir ek yapacağım. öncesinde bu halini kendinizce kontrol edin.

Çok teşekkür ederim Üstad Pazartesi bakacağım Ellerine sağlık

Üstad bu tabloyu daha güzel bir çalışma yapmak için bana özelden yazarmısın rica etsem