Üretim Takip Programı

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-07-2025
Değerli Üstad'lar Sizden bir konuda desteğinize ve geliştirmek vizyonunuza ihtiyacım olacak konu ile ilgilenen destek olan herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Eklemiş olduğum dosya bir imalat takip programı dosyası ihtiyaçlara göre kendim tasarladım ihtiyacı olan diğer arkadaşlar indirip içeriğini değiştirip kullanabilirler faydamız dokunursa ne mutlu,

Eklediğim dosyada müşteriden gelen siparişin içeriği teslim tarihi kalan gün öncelik sıralaması gibi bir takım bilgiler var ve yanındada üretilen parçanın geçeceği operasyonlar var (dövme + ısıl işlem + çatlak kontrol + işleme + vs. ) bu hücrelere veri giriyoruz parçanın ne durumda nekadarı üretildi vs takip edebilmek için.

Hayal ettiğim: Veri girdiğim her hücre bir önceki hücredeki adet'i tüketsin ( aslında bir nevi Ürün Reçetesi mantığı ) ve mamule dönüşen miktar stoğa girsin,

farklı bir sayfada bir irsaliye mantığı ile stoktan düşsün ( üretimde stoğa giriş irsaliyeden çıkış )

mümkün ise öncelik tarihine göre otomatik sıralansın

bunların haricinde hayatımızı kolaylaştıracak yenilikler eklenebilirse ben ve benim gibi kullanıcılar minnettar oluruz ürün görselinide alta ekliyorum saygılarımla...

256212

Ekli dosyalar

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Olmasını istediğiniz işlemler hangi sütunlar. Biraz daha detaylı açıklarsanız destek olmaya çalışalım.

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
üstadım altta eklediğim yeni dosya ve yeni görsel üzerinden gidelim,

kırmızı sütunlar ilgili parçanın geçtiği operasyonlar

örneğin: Dövülen adet kısmında dövülmüş toplam adet var ısıl işlem sütununa girdiğimiz veri adedi Dövülen sütunundaki adetten düşmesi gerekiyor kalan bakiye kısmıdaki adet ise ilgili operasyonda 1490 Adet ısıl işlem yapılmış kalan bakiye 10 Adet hurda miktarı
her operasyon için girdiğimiz veri bir önceki operasyon adedinden düşerek devam edip mamüle dönüşecek atölyede parça nasıl istasyonlar arasında yürüyor ise buradada bunu yapmak istiyorum

ancak Problem şurada başlıyor satırları incelerseniz her parça aynı operasyon sırası ile devam etmiyor her parça bazen farklı iş istasyonu ile üretime devam ediyor yetersiz kaldığım nokta öncelikle burası hatta bizim için en önemli nokta burası aradaki pasif istasyonları atlaması gerekiyor
ifade edebilmişimdir umarım ( kırmızı ile bakiye kalan adetler sütunları silinebilir ) önemli olan her bir istasyon bir öncekinin verisini tüketsin

dönüşünüzü bekliyor olacağım saygılarımla

256238

Ekli dosyalar

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Merhaba, eklediğim sayfaya göz atın. Yazdıklarınızı tam anlamadım. Sadece formül açısından fikir verebilir diye kendim bir sayfa oluşturdum.

Konuyu netleştirmek adına tane tane sorucam;

Üretim işi yapılmakta. Giren malzemenin / hammaddenin ürün olarak çıkması için toplamda 7 adet işlemden geçmesi gerekiyor, en fazla. Ancak her zaman bu işlemlerin hepsi uygulanmayabilir. Resimde göründüğü gibi,
1. satırdaki ürüne 7 adet işlem uygulanmış,
2. satırdaki ürüne 4 adet işlem uygulanmış,
3. satırdaki ürüne 2 adet işlem uygulanmış,

Bu işlem sonucunda Sevkiyata Hazır Ürün ve Hurda olmak üzere iki sonuç elde etmektesiniz.

Excel verilerinizden anladığım bu. Anlamadığım ise veri girişi. Uygulanan işlemler sonucunda hurdalar ortaya çıkmakta. Bu da işleme alınan miktar ile işlemi tamamlanmış miktar arasında fark yaratan durum doğal olarak. Ancak , excel sayfanızda bu fark yaratacak verileri nasıl gireceksiniz.

İkinci paylaştığınız dosyada Kalan Bakiye adında sütunlar var. Bu sütunlar aslında bakiye değil. İşlem sonucunda ortaya çıkan HURDA miktarlarını gösteren sütunlar. Doğru mudur?

Basit olarak sözel şekilde formüle edeceksek;
İşleme Alınan Miktar - Hurda Miktarı = İşlem Sonucu Oluşan Miktar ( Bir sonraki işlemin İşleme Alınan Miktarı )

Sanırım sizin dosyanızda veri girişi olarak bunu yapmanız gerekir.

256242

Ekli dosyalar