Ürün çeşidine ve miktar bilgisine göre indirim oranının otomatik hesaplanması

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
A1 hücresine girilen ürün bilgisi ve b1 hücresine girilen ürün miktarına göre indirim oranının otomatik hesaplanması formülü için yardımcı olabilir misiniz? Ekte örnek dosyayı görderiyorum. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. VERİ sayfasındaki miktar sütununu ikiye ayırarak değerleri bu şekilde kullandım. Umarım faydası olur.

C2 hücresine;

Kod:
=EĞER(EĞERSAY(VERİ!$A$1:$A$13;$A2)=0;0;EĞER(YADA(VE($B2-DÜŞEYARA($A2;VERİ!$A$1:$D$13;2;0)<0;$B2-DÜŞEYARA($A2;VERİ!$A$1:$D$13;3;0)<0);VE($B2-DÜŞEYARA($A2;VERİ!$A$1:$D$13;2;0)>0;$B2-DÜŞEYARA($A2;VERİ!$A$1:$D$13;3;0)>0));0;DÜŞEYARA($A2;VERİ!$A$1:$D$13;4;0)))

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Sn Korhan Bey;

Formülü ve ekte gönderdiğiniz dosyayı inceledim fakat sistem doğru çalışmıyor, örneğin; A2 hücresine F değerini B2 hücresine 50 değerini yazdığımızda yazdığımızda indirim oranı olarak C2 hücresine %3 değerini yazması gerekirken %0 değerini yazıyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

İlk örnek dosyanızdaki miktar aralığına sadık kalarak formülü kurgulamıştım. Son mesajınıza göre neden sonuç %3 çıkmalı?

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Korhan bey;

Sanırım ben ilk başta konuyu size aktarırken yanlış aktardım çünkü; veri sekmesinde A sütununda gösterilen ürünlere miktar bazında satışlarına göre indirim uygulanmaktadır. örneğin; (a-b-c-d-e) ürün grubuna uygulanan indirim matrisi karşısında olan sütunlardır. yine (f-g-h-k-l) bir ürün grubudur bu ürün grubuna uygulanan indirim matrisi karsındaki matristir. yani g ürününden 150 adet istenindiğinde indirim oranı %5 olacaktır. yine (m-n) bir ürün grubudur, bu ürün grubuna uygulanacak indirim matrisi karşısındaki matristir. örneğin n ürününden 100 adet istendiğinde indirim yüzdesi %12 olacaktır. kurgu bu şekilde işliyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Matris tablonuzu biraz değiştirerek ekteki dosyayı hazırladım. İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Korhan Bey;

yardımlarınız için teşekkür ederim, sanırım şimdi oldu kurgumuz, yanlız ben bu formulü başka bir yere kopyaladığım zaman veya içine girip çıktığımda #değer hatası veriyor hesaplama yapmıyor; ekte hatanın print scren yaptım bakarsanız...

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Formül DİZİ formüldür. Hücre içine girip CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak formülünüzü tamamlayın.

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Sn Korhan Bey;

Çok teşekkür ederim, hallettim tabiki sizin desteklerinizle... Allah razı olsun destekleriniz için.

Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
ofice ve türkçe
düzenli hale nasıl getiriim

Selamlar,

Korhan Bey merhaba Yardımınıza ihtiyacım var.Kullandığım bilgisayarda exel yüklü değil.Bu mesajı Attığınız tabloya benziyor.bunu tersini nasıl yaparız.
Veri sayfasında
A sütunu B sütunu Csütunu
Ahmet Beyaz 150 tl
Ahmet Kırmızı 200 tl
Ahmet Sarı 300 tl
Ahmet Mavi 10 tl
Mehmet Beyaz 15 tl
Mehmet Sarı 28 tl
Mehmet Kırmızı 19 tl
Buradaki Karışık Verileri Sayfa 1 e

Beyaz Kırmızı Sarı Mavi
Ahmet Formül Formül Formül Formül
Mehmet " " " "
.
.
.
Bu şekilde Devam edecek Şimdiden Teşekkür edeim.Umarım Anlatabildim
tablo ekleyemedim.kullandığım bilgisayarda sadece exeli açabiliyorum durum var.
Beyaz Kırmızı Sarı Mavi sütun Başlıklarıdır.
Ahmet ve
Mehmet
alt alta yazılacak hangi rengi kaç tl ye aldıklarını formüle edeceğiz.