Ürün kodunun bir kısmını seçerek fiyat yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Değerli arkadaşlar,
Uzun süredir kendimce hazırlayıp kullanmakta olduğum müşteri takip dosyamı geliştirmek istiyorum. Beceremediğim konu; ürün kodunun bir kısmını ilgili hücreye girerek Fiyat listesi sayfasından uygun fiyatı çağırabilirmiyim? Ekli dosyada isteğimi açıklamaya çalıştım.
İlgileriniz için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Değerli arkadaşlar,
Uzun süredir kendimce hazırlayıp kullanmakta olduğum müşteri takip dosyamı geliştirmek istiyorum. Beceremediğim konu; ürün kodunun bir kısmını ilgili hücreye girerek Fiyat listesi sayfasından uygun fiyatı çağırabilirmiyim? Ekli dosyada isteğimi açıklamaya çalıştım.
İlgileriniz için şimdiden teşekkürler.
Merhaba,

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(--SAĞDAN(A5;1));DOLAYLI("'Fiyat Bilgisi'!C"&KAÇINCI(SOLDAN(A5;UZUNLUK(A5)-3)&"00";'Fiyat Bilgisi'!A:A;0)+KAÇINCI(SAĞDAN(A5;1);'Fiyat Bilgisi'!$B$2:$B$4;0)-1);DÜŞEYARA(SOLDAN(A5;UZUNLUK(A5)-2)&"00";'Fiyat Bilgisi'!A:C;3;0))
Denermisiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sevgili espiyonajl,
Herşeyden önce ilginiz ve bu denli hızlı çözümünüz için çok teşekkür ederim. Tek kelimeyle mükemmel. Formülünüzü "tutar" alt hücrerlerine uyguladığımda, eğer "sipariş" alt hücreleri boş ise "#DEĞER!" uyarısı alıyorum. Bunu önlemenin bir yolu varmıdır. Yok ise emekleriniz için tekrar teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sevgili espiyonajl,
Herşeyden önce ilginiz ve bu denli hızlı çözümünüz için çok teşekkür ederim. Tek kelimeyle mükemmel. Formülünüzü "tutar" alt hücrerlerine uyguladığımda, eğer "sipariş" alt hücreleri boş ise "#DEĞER!" uyarısı alıyorum. Bunu önlemenin bir yolu varmıdır. Yok ise emekleriniz için tekrar teşekkür ediyorum. Saygılarımla.
Formüle bu ilaveyi ekleyiniz..

=eğer(a5="";"";formül)

Kod:
=EĞER(A5="";"";EĞER(EHATALIYSA(--SAĞDAN(A5;1));DOLAYLI("'Fiyat Bilgisi'!C"&KAÇINCI(SOLDAN(A5;UZUNLUK(A5)-3)&"00";'Fiyat Bilgisi'!A:A;0)+KAÇINCI(SAĞDAN(A5;1);'Fiyat Bilgisi'!$B$2:$B$4;0)-1);DÜŞEYARA(SOLDAN(A5;UZUNLUK(A5)-2)&"00";'Fiyat Bilgisi'!A:C;3;0)))
.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Çözümünüz tam istediğim gibi. Çok teşekkürler. Başarılarınızın devamını dilerim.