Ürün Takip Sistemi

Excel Vers. ve Dili
Excel 365 - TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-12-2021
Arkadaşlar Merhaba,

Bir e-ticaret firmasında iade departman yöneticiliğini yapıyorum. Hasarlı-Arızalı ürünleri firmaların belirlediği servislere gönderiyorum. Elimde çok fazla stok olduğu için hangi ürünün ne zaman gittiğini , hangi ürünün gelmediğini takip edemiyorum. Bunu takip edebilmek adına excel kullanmak istiyorum. Aşağıda ki gibi bir taslak oluşturdum.

Beklentilerim şöyle;
  1. Servise gönderdiğim ürünleri tek tek sisteme girebilmek.
  2. Aynı üründen çok adet olduğu için, gönderdiğim ürünlere numara atayıp bu numara yada barkodla ürünümü takip edebilmek. 26.11 de gönderdiğim Fakir süpürgeyle 06.12 de göndediğim fakir süpürgenin takibini ayrı ayrı yapabilmek.
  3. Firmaya gönderdiğim ürünlerin üzerinden geçen tarihleri bana göstermesi. ( =GÜNSAY(BUGÜN();E3) gibi bir formül kullandım ama bu dosyayı 1 hafta sonra açtığımda excel bunu o günün tarihine göre günceller mi bilmiyorum. Güncellemezse bunun takibini yapabilmek.)
  4. Geçen sürelere göre 0-10 gün yeşil 10-20 gün sarı ve 20 gün yukarısı için kırmızı renk olarak bana bunu güncellemesi. Buna göre servisi baskı altına alıp ürünün tamiratı için servisi daha sıkı takip edebilmek.
  5. Durum kısmında serviste olan ürünlerimi, teslim adlığım ürünlerimi görebilmek ve bunu faturlayabilmek. (Filtre özelliği sayesinde bunu yapabileceğimi düşünüyorum, daha iyi fikir varsa buna da talibim.)

Genel olarak beklentilerim yukarıda ki şekilde. Bu bahsettiğim işlem excel de yapılabilir mi? Yapılabilirse hangi konu üzerine yoğunlaşmalıyım veya sizin tavsiyeleriniz ne olur? Excel hususunda istekli bir arkadaşınız olarak üstadların fikirleri kendi adıma çok önemli. Şimdiden teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Excelde bu istediklerinizi rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

Hazırladığınız şablonda gördüğüm kadarıyla zaten beklentilerinizi yapmışsınız.

Ürün Kodu
Geçen Süre (BUGÜN fonksiyonu dinamik olduğu için geçen süre takibinde sorun yaşamazsınız)
Duruma Göre Renklendirme

Yapmadığınız yerler neresi ise adım adım sorarsanız destek alabilirsiniz.