üslü ifadeler

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Slm
Excel sayfasında üslü ifadeleri nasıl yazıyoruz? Matematikte kullandığımız mesela (n kare) şeklinde gösterebiliyor muyuz. İkinci sorum sayıları ondalıklı gösterim değil de kesir olarak gösterebiliyor muyuz? Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR 64 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23.02.2021
=2^3 yazarsanız 8 olur. yani ^ işareti ile
diğer sorunuza gelince excel 2013 te girişte sayı alt sekmesinde genel altında kesiri seçip deneyin

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Hocam kesir olarak yazmayı hallettim. İsteğe uyarlanmış 0/0 ile hallettim. Ancak ilk sorumda deftere yazdığımız gibi hücreye yazabiliyor muyuz. Denklem ekleyerek gösterebiliyoruz da direk hücreye yazmak istiyorum. Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
selam,
alternatif olarak

2 üzeri 3 için

Kod:
=KUVVET(2;3)
şeklinde formül de kullanabilirsiniz..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
siz yazım olarak diyorsanız,
diyelim ki n1 in 2 kuvvetini yazacaksınız.
Hücreye yazarken n12 yazıyorsunuz. Ya formül yazılan barda ya da hücre içinde n den sonraki 1 i seçin Giriş > yazı tipi nde alt simgeyi işaretleyin. Bu ENDİS olacaktır. Aynı şekilde n12 deki sadece 2 yi seçin Giriş > Yazı Tipi nde Üst Simgeyi işaretleyin.
Dolayısıyla n1 in karesi gibi görünecektir....

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Hocam teşekkürler onu da simge ekleyerek hallettim. Ancak birleştir ile denklem yazmak istiyorum bu durumda kesir olarak gösteremiyorum. Biçimlendirmede yine olmadı.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
Bu şekilde yazılımlarda ve hücre biçimlendirmelerde , BİRLEŞTİRME formüllerinde istenilen görünüm elde edilmesinde problemler vardır.
Biçimlendirmeyi bir şekilde halledebilirsiniz...
İfadeniz A1 de bulunuyor olsun.. Kullandığınız isteğe uyarlanmış biçimi ya bir yere not edin ya da biçimlendirmeyi yaptığınız sayı menüsündeki yazan yerden kopyalayın.
=METNEÇEVİR(A1;"İsteğe Uyarlanmış biçim") formülü ile birleştirmede istediğiniz şekilde yazdırabilirsiniz...
Küçük bir örnek verelim..
A1 : Bugün A2 : 01.Mart.2016 Salı yazıyor olsun.
Biz birleştirme ile Bugün 01.Mart.2016 Salı yazdırmak istiyoruz.
Eğer =A1&" "&A2 dersek bu bize Bugün 42430 verecektir.
Oysaki =A1&" "&METNEÇEVİR(A2;"[$-F800]gggg, aaaa gg, yyyy") şeklinde formülize edersek
Bugün 01.Mart.2016 Salı ifadesini elde edeceğiz...

Ama Alt Simge ve Üst Simge de bu nasıl oluyor cevaplayamıyorum..
Birleştirmelerde FONT özellikleri (kalın, koyu , renk , yazı boyutu vs... ) de biçimlendirme ile yapılamamaktadır..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
Selam,
Mesajı tekrar okuduğumda, siz hücreye Matematiksel denklem yazmak istiyorsunuz diye de anlıyorum. Hücre içine yazmaktansa Denklem kutucuğuna yazın ve çerçeveyi istediğiniz yere yerleştirin...
Bunun için
1 - Ekle menüsünde Simgeler kısmında Pİ işareti ile Denklem ikonu var. Aşağı ok ile çeşitli hazır denklemleri yazabileceğiniz gibi ( ki bu hazır denklemler üzerinde de istediğiniz değişiklikleri yapabiliyorsunuz.) , aşağı ok yerine Direkt olarak Pİ işaretine Tıklayın.
2 - Sayfanın ortalarında Denklemi buraya yazın kutucuğu açılacak... Kutucuğu istediğiniz yöne yerleştirebilirsiniz..
3 - Kutucuğun içerisine tıkladığınızda Üst Menü Bar da , Denklem araçları Tasarım ve Çizim Araçları biçim menüleri açılacak..
4 - Denklem Araçları Tasarım menüsüne geldiğinizde , Simgeler , formül yazılım şekilleri , kesirler vs... bir çok seçenek mevcut...
Keşfetmek size kalmış....
Kolay gelsin....

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Slm Sakman Hocam
Doğru aynen onu istiyorum. Denklem kutucuğu işimi görmüyor. Bir hücreye bağlı olarak denklemdeki katsayıları değiştirmek istiyorum. Denklem kutucuğunun böyle bir özelliği var mı? Ayrıca kesirleri 1/2 şeklinde değil de alt alta yazabiliyor muyuz. İsteğe uyarlanmış 0/0 şeklinde yazdığımız da sonuç tam sayı ise 3/1 şeklinde yazıyor bunu önlememiz mümkün mü? Teşekkürler..

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Slm Sakman Hocam
Doğru aynen onu istiyorum. Denklem kutucuğu işimi görmüyor. Bir hücreye bağlı olarak denklemdeki katsayıları değiştirmek istiyorum. Denklem kutucuğunun böyle bir özelliği var mı? Ayrıca kesirleri 1/2 şeklinde değil de alt alta yazabiliyor muyuz. İsteğe uyarlanmış 0/0 şeklinde yazdığımız da sonuç tam sayı ise 3/1 şeklinde yazıyor bunu önlememiz mümkün mü? Teşekkürler..
.

Bir örnek veriniz. Yada örnek bir dosyayı dosya yükleme sitelerinden birine yükleyin. Ne yapmaya çalıştığınızı açıklarsanız daha uygun olur.

Örneğin hücrenin birisine: katsayılar A2, B2, ve C2 hücrelerindeyse;

Kod:
=TEXT(A2;0)&"x² "&IF(B2>=0;"+ ";" ")&TEXT(B2;0)&"x"&IF(C2>=0;"+";" ")&TEXT(C2;0)

yazarsak, aşağıdaki ifadeyi belirtmiş oluruz.

-9x² + 3x+19

.

Excel Vers. ve Dili
excel2003
İdris Hocam
A2, 2/3 , B2, -3, C2 de 5 olsun. Formülü yazdım ama "#AD?" hatası verdi

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Kullandığınız Excel sürümünün dili Profilinizde yazmamışsınız.

Yukarıda verdiğim formül İngilizce idi. Aşağıda Türkçesi verilmiştir.

Kod:
=METNEÇEVİR(A2;"0/0")&"x² "&EĞER(B2>=0;"+ ";" ")&METNEÇEVİR(B2;0)&"x"&EĞER(C2>=0;"+";" ")&METNEÇEVİR(C2;0)
Sonuç:

2/3x² -3x+5

olacak.

.

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Teşekkürler hocam. Bir sorum daha olacaktı. Hücreyi isteğe uyarlanmış 0/0 yaptığımda kesir olarak yazıyor. Bu durumda tamsayı olduğunda 3/1 şeklinde yazıyor. Bunu engelleyebiliyor muyuz.

Excel Vers. ve Dili
excel2003
İdris Hocam Merhaba
Yazdığınız formülü METNEÇEVİR(E24;"# ?/0")&"n³ "&EĞER(F24>=0;"+";" ")&METNEÇEVİR(F24;"# ?/0")&"n²"&EĞER(G24>=0;"+";" ")&METNEÇEVİR(G24;"# ?/0")&"n"&EĞER(H24>=0;"+";" ")&METNEÇEVİR(H24;0) şeklinde uyarladım 3/2 kesrini 11/2 şeklinde yazıyor. Daha doğrusu bileşik kesirleri tamsayılı kesir olarak yazıyor. Bunu nasıl engelleriz?
Hocam "# ?/0" da sorun var galiba aradaki boşluğu sildiğimde düzeliyor fakat bu durumda tam sayıları 3/1 şeklinde yazıyor.

Son düzenleme:

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Aradan dört gün geçiyor. Ancak şimdi geri dönüş yapıyorsunuz. Demek problem önemli değil.

Bir örnek dosya ekleyin üzerinden gidelim.

.

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Teşekkürler Hocam Ancak dosyayı indiremiyorum. SmartScreen kapatmama rağmen engelliyor. Bu konuda yardımcı olurmusunuz