Üst bilgi belirlediğim sayfaya kadar aktif olsun

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Merhabalar;

Üst bilgi olarak (Görünüm>>üst bilgi>>çalışma sayfası yoluyla) belirlediğim birinci tabloma ait başlığın ilk 10 sayfada aktif olmasını, 10. sayfadan sonra tablo başlığı değişeceğinden 11. sayfadan itibaren yeni tabloma ait başlığın üst bilgi olarak tekrarlanmasını istiyorum. Nasıl yapabilirim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Yardımı olabilecek birisi yok mu?.
Eğer excelin mantığına aykırı bir soru olduysa üstadlar uyarsalar keşke.

Sorum anlaşılmadıysa ekte bir dosya gönderiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Selamlar...saygılar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Excelde wordde olduğu gibi aynı sayfa içinde farklı bölümler oluşturup farklı üst ve alt bilgi kullanmak mümkün değil diye biliyorum. Ayrı sayfalarda çalışmak en doğrusu herhalde.

Başlıklarla ilgili diğer bir alternatif Dosya/Sayfa Yapısı/Çalışma Sayfası sekmesinde üstte yinelecek satırlar seçeneğini kullanmak olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Excelde wordde olduğu gibi aynı sayfa içinde farklı bölümler oluşturup farklı üst ve alt bilgi kullanmak mümkün değil diye biliyorum. Ayrı sayfalarda çalışmak en doğrusu herhalde.

Başlıklarla ilgili diğer bir alternatif Dosya/Sayfa Yapısı/Çalışma Sayfası sekmesinde üstte yinelecek satırlar seçeneğini kullanmak olacaktır.
İnternette biraz araştırdım. Benim istediğim tarzda bir iki açıklama buldum fakat yeterli bilgi yoktu.

Dosya/Sayfa Yapısı/Çalışma Sayfası veya Görünüm/üst bilgi/çalışma sayfasında

yinelenecek satırlarla ilgili bir seçim imkanı verse de bunların etkili olacağı sayfalarla ilgili bir seçim imkanı vermiyor. Zaten benim sorunum da bu.

Ya bu excelin bir eksiği ya da benim kafam excelin mantığına ters bir şey söylüyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Eklediğiniz dosyaya istediğiniz işlem excelin mantığına aykırı değildir. Zaten verilerinizi ayrı sayfalarda depolamışsınız.

Her sayfada sayfa ayarlarından üst bilginizi rahatlıkla ayarlayabilirsiniz. Fakat toplu şekilde ayarlamak istiyorum derseniz sadece excel buna müsaade etmiyor. Bunuda makro ile yapabilirsiniz. Yani menülerin yetersiz olduğu durumlarda makro kullanarak problemlerinizi aşabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Korhan Bey; dediğiniz gibi sayfaları ayrı yazınca sorun yok. Ama ben farklı tabloların başlıklarını aynı sayfada kendini ilgilendiren kısımda üst bilgi olarak tekrarlatmayı başaramadığımdan ayrı yapmak zorunda kaldım.

Bir şekilde işimi hallettim ama doğrusu içime pek sinmedi. Bir çalışma kitabında iki sayfa işimi görürken 8-10 sayfa açmak, sonraki tablonun sayfa numarasını ayarlarken öncekinin bitiminden başlatmak zorunda kalıyorum vs .vs.

İlginize teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Evet excelde bahsettiğiniz şekilde ayarlama yapamazsınız. Eğer tek sayfa üzerinde başlık tanımlamak istiyorsanız ve satır aralıklarını belirtebilirseniz makro ile çözüm üretilebilir.