üstteki veriyi nasıl bir alta geçiririm.

yüzlerce satır liste yapıyorum!

veri
boşluk
veri
boşluk
veri
boşluk ..... v.s. şeklinde
öyle bir formül yapmam gerekiyo ki boşluk kısımlarına herbirinin kendi üzerindeki veriyi yazsın! şu durumda hepsine yaa üsttekini kopyalayıp alta yapıştırıyorum ya da ctrl+d ile aşağı sutuna geçiriyorum ve çok zamanımı alıyoo! zaman kaybı olmaması için bunun bir kolayının olduğunu düşünüyorum!. yardımm....

Excel Vers. ve Dili
office 2007-mssql 2008 R2
selam,
=eğer(a2="";b1;a3)

bilgilerinizin a sütnunda olduğu varsayılmıştır. formülü b sütununa yazın.
kolay gelsin.
Not:Moderatörlerden önce cevap verebilmek için dosyayı incelemedim :keyif: umarım doğru anlamışımdır. Çok hızlı cevap veriyorlar, bizi bu zevkten mahrum bırakıyorlar.

peki bunun sürekliliğini nasıl sağlıcam! hadi a sutunundakini b ye geçirdik bu formulle
yaaa c dekini nasıl d ye geçircez hepsine bu formulu uğraşamayız heralde ve böyle efghıijklmn die de gidecek!

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Not:Moderatörlerden önce cevap verebilmek için dosyayı incelemedim umarım doğru anlamışımdır. Çok hızlı cevap veriyorlar, bizi bu zevkten mahrum bırakıyorlar.
Sn WAKKASSSS

Sizler için biraz bekleriz bundan sonra :D :D

NOT:cevaplarınızı mutlaka ekleyiniz,alternatif çözümlerin fazla olması her zaman tercih edilecek bir durumdur. Bu sayede çok iyi çözümler ortaya çıkıyor.

wakkassss ın dediği kadar var ama yaaw. ne kadar hızlısınız! yazık bana bu siteyi bunca zamandır bulamadığım için. :kafa:

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Dolu sütunlarınız 128'den fazla değildir sanırım... değilse örneğin gider
bb sütununa wakkass arkadaşımızın formülünü uyarlarsınız , sonrada formülü sağa doğru ne kadar sütununuz varsa uzatır, sonrada aşağı doğru kopyalarsınız tüm formülleri bir defada, sonrada bu formüllü alanı seçip, copr-paste ile değerleri başka bir yere kopyalarsınız.. 100 sütun, 3000 satırınızda olsa hepsi 10-15 sn sürer, ama illa kodla yapmak istiyorum derseniz ona bakalım.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekteki dosyayı inceleyiniz. Sorunuz üzerinde düşünülmesi gereken bir konu o nedenle cevap gecikmesi normaldir.

Excel Vers. ve Dili
office 2007-mssql 2008 R2
Selam,
Az önce verdiğim hızlı :hihoho: cevabı sizin dosyanıza uyarladım, dosya ekte.

Bu arada sayın moderatörler sizli hızlı bu kadar hızlı cevap vermeye devam ettikçe biz üzülmeye razıyız :hey:

Kolay gelsin.

wakkas teşekkür ederim konuya açıklık getirdiğinden dolayı son mesajınla olayıı çözmüş çözdürtmüşsün :D saolun arkadaşlar alkış simileyi olsaydı ekleyecektim ama yokkkk

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
işte alkış :bravo: :bravo: :bravo:

Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Bu sayfada mı sormalıyım bilmiyorum ama yardımcı olursanız sevinirim. Konu şu; örneğin sayfa1 de giriş yapıyorum. A1 den E1'e doğru A sütun başlığı "firma adı" B sütunu "tahsil tutarı" C sütunu "tahsil şekli" . bu sütunda tahsil şeklini ÇEK-SENET-KREDİ KARTI olarak girebiliyoruz. Ben,m istediğim Sayfa2 de Çek hesabı olması ve A sütununda sadece önceki sayfada tahsil şeklinin ÇEK olarak girildiği satırlar yer almalı. bunu nasıl hallederiz? Bundan sonra ise; örneğin bu işlemi farkı çalışma kitaplarında yaptık; yani 3 tane firmamız var ve üçü de böyle çek-senet-kredi kartı vs... sayfaları yaptı. Bizde bu yeni çalışma sayfasında her üç şirketin de ÇEK HESABI sayfasını alt alta tek bir sayfaya getirmesini istiyoruz. Yani tek sayfada her üç şirketin Çek hesabında yer alan satırları görmek istiyoruz. Nasıl yaparım, hele bir yardım rica ediyorum.