Üye Defteri

ŞAHİNce

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
TR 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11.02.2028
Sevgili Arkadaşlar. ben bir Koperatifin hesaplarını tutuyorum. Yaklaşık 150 üyesi var. her üyenin bir sayfası olsun. Bu sayfada, üyelere verilen avanslar ve istihkak alacaklarını liste halinde işleyebileyim. aynı sayfada borç- alacak duurumunu görebileyim.
Excelde öyle bir program yapmalıyımki, bir kontrol sayfası olsun. Bu sayfada, seçeceğim bir üyenin sayfasına (mesela köprü ile) gidebileyim. Bir de son sayfa oldun. Bu sayfada da üyelerin liste halinde borç,-alacak durumu görünsün.
Bildiğim kadarı ile bir ekxel dosyasına 150 sayfa ekleyim, her üyeyebir sayfa ayırmakla olabilir.
Öğrenmek istediğim, başka bir pratik yolu veya daha çık bir program yapılabilir mi?
(excel 2003 kullanmaktayım)

İlgilenerek yardımcı olacaklara teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhaba

Galiba ekteki dosya gibi bir şey istiyorsunuz.

Ekli dosyalar

ŞAHİNce

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
TR 2010
11.02.2028
Üye defteri

Evt basit haliyle bu. am a150 sayfa programa ağır gelmez mi? Başka sorunlar çıkabilir mi? Daha hoş bir bir defter olabilir mi?
(diye düşünüyorum)

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
150 Üyeye 150 sayfa bence cok mantıklı degil bu tarz bir program için borçlar ve alacaklar diye iki kayıt sayfası birde üyelerin hesapları için sayfa yeterli olur.formlarla istediginiz gibi raporlama yapmak mümkün olur.bununla ilgili forumda örnekler mevcut gerekli bilgilerle tablo oluşturup (tarih üyeno-isim-vs..) ekleyin bence yardımcı olacak mutlaka çıkar.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
bencede sayın fedeal haklı.Siz sorunuzu size gereken bilgilerin olduğu bir format ile destekleyin yardımcı olalım.

ŞAHİNce

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
TR 2010
11.02.2028
Şimdi bir arama yaptık kendi kriterlerime göre. ancak istediğim bir sonuca ulaşamdım. İhtiyacıma cevap verebilecek bir program bulamadım.
Önereceğiniz bir kaç program var mıdır?

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
işinizi tam görecek olan sizin bildiginiz ve yaptıgınızdır emin olun sizin için bir ufak örnek oluşturdum inceleyin geliştirmek isterseniz yardımcı olurum.

Ekli dosyalar

ŞAHİNce

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
TR 2010
11.02.2028
Teşekkür ederim. ilginize. ancak bu örnek çok basit kaldı. Ben kendime göre örnek olacak bir dosya hazırladım. ancak bunu da yeterli görmüyorum. Program içinde açıklama ve isteklerim var.

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
basit kalması dogal çünkü işinizi hiç bilmeden örnek yapıyorum orda görmeniz gereken kayıt teknigi ve raporlama şekliydi.şimdi çalışmanıza bir kaç ilave yaptım aynı sayfada seçtiginiz kişinin dökümünü alabiliyoruz. gene bir data sayfamız var buraya kayıt yapıyoruz(ana sayfadaki işlem butonuyla).özel sayfada kişinin 11 işlem kaydını görüyoruz bunu artırabiliriz(ana sayfada seçilen kişinin kaydı gösteriliyor).sayfaları çogaltmak bence mantıklı degil bu tarz birşey işinizi görmezmi?

Ekli dosyalar

ŞAHİNce

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
TR 2010
11.02.2028
Gürbüzler Koop.

Sayın Fedeal
Körün istediği bir göz, siz verdiniz iki göz...
Program tam da hayal ettiğim gibi oldu.
daha önce örnek olarka hazırladığım dosyayı, gerçek bilgiler ve gerçek boyuta getirmeye çalıştım. ancak sizin eklediğiniz makro da bozuldu.
Programı son haliyle ekte yeniden gönderiyorum. İçine de gerekli notları yazdım.
Bozulan maronun yeniden yapılması gerekiyor.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
öncelikle işinize yaradıgına sevindim. data sayfasındaki sıra no otamatik veri girdikçe veriliyor.
özel sayfadakini ise 200'e kadar yazdırdım sabit duracak.aynı kişinin kayıtlarını ilkten sona dogru çagıyoruz.200 kayıt çagırabilirsiniz. kodlarda bozulma yok gibi görünüyor.ancak isteginiz olursa ekleriz. programı işler kullanabilmeniz için 1 defaya mahsus üyelerin şimdiki bakiyelerini açıklama kısmına devir olarak data sayfasına kaydedebilirseniz özel sayfanın birinci satırında devir bakiyesi görünür. ve bundan sonra kendi toplar düşer otamatik yapar. onuda örnek olarak giriyorum kontrol edersiniz. Görsellik konusu biraz göreceli ben işlem butonuyla açılan formlardan hoşlanıyorum exceli gizliyorum genelde o size kalmış. program şu an 850 kb önemli olan küçültültülebilirmi sorusu olmalıydı bence. sizin isteginiz dogrultusunda yaptım örnegin özel sayfada 8*200 =1600 hücrede formül var buda boyutu artırıyor haliyle ,bu raporlamayı ilk çalışmadaki gibi yapsaydık boyut tasarrufu olacaktı ve kesinlikle hızlanacaktı. çünkü daha 4000-5000 satır veri gireceksiniz. çalışmanıza benim dedigim şekilde ilave edip daha sonra ekleyecegim. kaynak konusuna gelince sitemizde reklamları olan elit.net bakın enine boyuna excel2008 programlama stoklara girdiyse kaçırmayın derim yoksada seviyenize uygun alternatif çok. şimdi birkaç degişiklikle ekliyorum vaktim olunca elimden gelen en kısa sürede yeni halini ekleyecegim.saygılar.

Ekli dosyalar

ŞAHİNce

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
TR 2010
11.02.2028
Gürbüzler Koop.

Sayın Fedeal

Program çok güzel oldu..
Görsel veya şekilsel eksikliklerini kendi kullanımıma göre ayarlarım.
Yalnız bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Bu Kooperatif, üretim kooperatifidir. Ormanda ağaç kesim işi yaparak hizmet üretir. Yönetim kurulu olarak kooperatif üyesi işe çıkarken, ihtiyaçlarını görmesi için (talebi halinde) avans olarak bir para öder. Bunu da avans olarak hesabına yazar. Üye, işini yapar, istihkakını hak eder. Hak ettiği kadar parası, alacak hesabına yazılır. daha önce aldığı avans varsa, düşülerek kalan tutar kendisine ödenir. Bu işlemler sonucunda; avans borcu varsa,BAKİYE HESAP (-) Olarak, alacağı kalmamışsa (0) veya istihkakından ödenmeyen alacağı varsa BAKİYE HESAP (+) görülür. Muhasebe sistemimizi bu şekilde kurduk. Özel sayfa ve data sayfasını buna göre düzenlememiz gerekmektedir. Örnek bir sayfa programa ekledim.

Teşekkür ederim.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Sayın Fedeal

Program çok güzel oldu..
Görsel veya şekilsel eksikliklerini kendi kullanımıma göre ayarlarım.
Yalnız bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Bu Kooperatif, üretim kooperatifidir. Ormanda ağaç kesim işi yaparak hizmet üretir. Yönetim kurulu olarak kooperatif üyesi işe çıkarken, ihtiyaçlarını görmesi için (talebi halinde) avans olarak bir para öder. Bunu da avans olarak hesabına yazar. Üye, işini yapar, istihkakını hak eder. Hak ettiği kadar parası, alacak hesabına yazılır. daha önce aldığı avans varsa, düşülerek kalan tutar kendisine ödenir. Bu işlemler sonucunda; avans borcu varsa,BAKİYE HESAP (-) Olarak, alacağı kalmamışsa (0) veya istihkakından ödenmeyen alacağı varsa BAKİYE HESAP (+) görülür. Muhasebe sistemimizi bu şekilde kurduk. Özel sayfa ve data sayfasını buna göre düzenlememiz gerekmektedir. Örnek bir sayfa programa ekledim.

Teşekkür ederim.
yaptıgımız çalışmada bu usülde çalışıyor. avans verirken borç hanesine yazarsanız bunu cari hesabına ekler yok hakediş girerseniz alacak olarak girerseniz bu sefer cari hesabından düşer. alcaklıysa eksi deger yazar.yani kişinin 4000 borcu var hakediş 5200 ise bakiye -1200 görünecektir.

ŞAHİNce

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
TR 2010
11.02.2028
Teşekkür ederim.

Başka ilaveler gerek görürsem, irtibat kurarım

ŞAHİNce

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
TR 2010
11.02.2028
=ffice 2007 dosyalarının 2003'e çevirirken veri kaybı sorunu

Sayın Fedeal.
Hatılrasınız ekteki dosyayı birlikte yapmıştık.
Görsel bazı düzenlemeler ekledim.
ama bir kaç sorun var.
Programın ana sayfasına da not olarak yazım.
Office 2007 de düzenledim. Farklı kaydet seçeneği ile Office 2003 dosyası olarak kaydettiğimde, User form çalışmıyor. veri kayboluyor.
Ayrıca bir kaç ilave yapmanızı isteyeceğim.

teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

ŞAHİNce

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
TR 2010
11.02.2028
Yukarıdaki program Sn. Fedeal'in büyük katkıları ile yapıldı.
Program içinde bazı sorunlar vardı. Bunlar giderilmiş. ancak başka bir sorun ortaya çıktı.
Program veri girişi ile normal çalışıyor. Ama her hangi bir sayfadaki her hangi bir hücreye bil bilgi girişi yapılmaya başlandığı an, program, M.Excel bir sorunla karşılaştı, kapatılması gerekiyor" leklinde bir uyarı veriliyor ve program ile birlikte excel de kapanıyor. Program üzerinde hiç bir işlem yapılamıyor.
Başka bir konu: İşlem formu açıldığında, "Borç" "Alacak" textboxlarda "O" bulunuyor. rakam girerken "0" silinmeyip rakama dahil oluyor.Bu da veri girişini zorlaştırıyor.

Bu sorunların giderilmesinde yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

ŞAHİNce

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
TR 2010
11.02.2028
Yardım

Yukarıdaki program Sn. Fedeal'in büyük katkıları ile yapıldı.
Program içinde bazı sorunlar vardı. Bunlar giderilmiş. ancak başka bir sorun ortaya çıktı.
Program veri girişi ile normal çalışıyor. Ama her hangi bir sayfadaki her hangi bir hücreye bil bilgi girişi yapılmaya başlandığı an, program, M.Excel bir sorunla karşılaştı, kapatılması gerekiyor" leklinde bir uyarı veriliyor ve program ile birlikte excel de kapanıyor. Program üzerinde hiç bir işlem yapılamıyor.
Başka bir konu: İşlem formu açıldığında, "Borç" "Alacak" textboxlarda "O" bulunuyor. rakam girerken "0" silinmeyip rakama dahil oluyor.Bu da veri girişini zorlaştırıyor.

Bu sorunların giderilmesinde yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.
Yukarıda ekli "Gürbüzler Koop" dosyasında bir hata var. Açıklaması da üst mesajda yazılı.
Bu işi bilen arkadaşlardan, programın sorununun giderilmesi konusunda yardım istiyorum.

teşekkür ederim.

ŞAHİNce

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
TR 2010
11.02.2028
veri girişi anında programın kapanma sorunu

ekteki program doyasında karşılaştığım sorunları program içindeki ilk sayfaya yazdım.
her hangi bir sayfadaki herhangi bir hücreye veri girişi yapmaya çalıştığım anda, program kendiliğinden kapanmaktadır. Diğer sorunlar sayfada yazılı.

sorunun düzeltilmesinde Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
**Üst satırda günün tarihi ve saati ve saniye çalışacak.
Dosyanızdaki problem fark ettiyseniz saat eklendikten sonra oluştu. sebebi saniyeli çalışan saat kodu devamlı bir döngü içinde arkada çalışması bunun yerine statusbar ekledim sadece saniye özelligi yok.
**HERhangi bir sayfadakibir hücreye veri girişi yapmaya çalıştığım anda, bütün sayfanın rengi değişiyor. Ve program kendiliğinden kapanıyor.
bu sorunda ondan kaynaklanıyordu.
**İşlem formunu açıyorum. Borç veya alacak textbok yerine veri gireceğim sırada, ile Run-Time eroor"13" mesaj sayfası açılıyor. Veri girişi yapamıyorum.
bunun sebebi sıfırı silip yazmanızdı hesaplama yaparken textbox degiştigi anda borç önceki bakiyeye eklenip alacak düşülüyor şimdiki bakiyeye yazılıyor. textboxları bu hesabı yaparken mutlaka sayısal bir değer içermesi gerekiyor.boş olmuyor şimdi onu düzelttim ançak diyelimki borca 50 yazdınız alacaga ise 0 yazmanız gerekecek hesaplama yapması için.deneyin umarım olmuştur.
**Borç alacak textbook2larda "0" göründüğü için veri girişi zor olmaktadır. "0" olmasın. Boş olsun.
bunuda hallettim.
**İşlem sayfası açıldığında, "kaydet" butonu yanına, "kapat" butonu koydum. Bu da çalışmadı.
butonu ekledim iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar