• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ürün koduna göre süzüp satışları toplamak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bahkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007, Türkçe
Merhaba,
Sorunum şu. Excel dosyasında bir sayfanın bir sütunundaki verileri, başka bir sütundaki kodlarla eşleşmesine göre süzüp toplamak ve diğer bir sayfadaki kodların karşısına taşımak istiyorum.
Dosyam ekte; dosya üzerinden anlatmam gerekirse:
Excel dosyamın bir sayfasında (kitapveri) satıştaki kitapların bilgileri var.
Diğer sayfada (dagitim) ise dağıtımcılara verilen kitapları tutuyorum. Her iki sayfada da kitapları aynı kodla belirttim, böylece "dagitim" sayfasının kitap fiyat vs. bilgilerini "kitapveri" sayfasından almasını sağladım.
Eylül ayında depomuzu saymışız ve stoklarımızı kitapveri sayfasının H sütununa kaydetmişiz.
Yapmayı istediğim şey ise şu:
"dagitim" sayfamda her bir kitabın çıkış adetlerini kitap koduna göre süzüp toplayarak, "kitapveri" sayfama "çıkış" sütununa taşımak istiyorum.
Sonrasında da bu çıkışları eylül stoğumdan düşeceğim, ama artık o kadarını kendim de yapabilirim sanırım.
Şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

H2'ye
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((dagitim!$F$8:$F$72=kitapveri!$A2)*(dagitim!$H$8:$H$72))
yazıp aşağı kopyalayın.

kitapveri çıkış sütununa

=TOPLA.ÇARPIM(--(dagitim!$F$8:$F$72=kitapveri!A2);--(dagitim!$H$8:$H$72))

Teşekkür ederim, işimi gördü. Bir şey daha soracağım. Veri taraması yaptığım F ve H sütunlarında, taramayı 72. satırla sınırlamak yerine (dagitim!$F$8:$F$72) tüm sütun boyunca sürdürmek istersem nasıl yapabilirim. Ben 72 yerine çok büyük sayı yazarak çözdüm ama eğer daha pratik bir çözümü varsa öğrenmek isterim.
Selamlar

Geri