DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
sheet1 de bir yol matrisi olucak , kare bir matris sallıyorum 10 satır ve j. sutüna kadar değerler bulunacak içinde 11 ve 12. satırda ve 11. 12. sütunda ayrı bir veri tutucam ama matrisin tamamını başka bir işlemde tekrar kullanmak için kopyalayıp başka bir sheete atmam gerekiyor bu yüzden 2 eksik satır ve 2 eksik sütun halinde kullanılan alanı kopyalamayı düşündümHücre adresi vererek yaptırmak istediğiniz işlemi açıklar mısınız?
demek istediğim aslında buydu excel sheetinde çok fazla hakim olmadığım için terimleri doğru seçemedim , ama matrisimin boyutu değişken olacağı için sabit bir aralık verememAnlamadım..
Şu şekilde ifade etseniz daha kolay olmaz mı?
Kullandığım alan B5:K22 hücre aralığıdır. Makro ile ben B5:J20 aralığını diğer sayfaya değer olarak aktarmak istiyorum.
Option Explicit
Sub Kullanilan_Alani_Kopyala()
With Sheets("Sheet1").UsedRange
.Resize(.Rows.Count - 2, .Columns.Count - 2).Copy Sheets("Sheet2").Range("A1")
End With
End Sub
evet sanırım bu deneyeceğim , teşekkür ederimBen anladığım şekilde cevabımı paylaşıyorum. Siz kendinize uyarlarsınız.
C++:Option Explicit Sub Kullanilan_Alani_Kopyala() With Sheets("Sheet1").UsedRange .Resize(.Rows.Count - 2, .Columns.Count - 2).Copy Sheets("Sheet2").Range("A1") End With End Sub
ayrıca row ve column count u nasıl kenarda tutabilirim ?Ben anladığım şekilde cevabımı paylaşıyorum. Siz kendinize uyarlarsınız.
C++:Option Explicit Sub Kullanilan_Alani_Kopyala() With Sheets("Sheet1").UsedRange .Resize(.Rows.Count - 2, .Columns.Count - 2).Copy Sheets("Sheet2").Range("A1") End With End Sub
Satir = Sheets("Sheet1").UsedRange.Rows.Count
Sutun = Sheets("Sheet1").UsedRange.Columns.Count