User Form Combobox

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Arkadaşlar Ekteki dosyada bir user form oluşturdum,

1-Dosyayı ilk açtığımda "UserForm" un görüntülenmesi

2- İlk Combobox ta A B C gibi ana grupların listelenmesini ve seçimin çalışma sayfasında C1 hücresine kopyalanmasını

3- İkinci Combobox ta ilk combobox taki seçimime göre A1...A3, B1...B3 veya C1...C3 seçeneklerinin listelenmesini ve seçimin çalışma sayfasında D1 hücresine kopyalanmasını

4- son olarakta CommandButton a tıkladığımda userform u kapatıp çalışma sayfasına dönmesini nasıl sağlayabilirim?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Örnek dosyanızda belirttiğiniz gruplar arasındaki veriler hep aynı miktarda mı? Bu örneğinize göre her grupta 3 kayıt mevcut. Eğer bu şekilde ise kodlama daha kolay olacaktır. Aksi durumda farklı bir format kullanmak daha kullanışlı olabilir.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
sadece örnek olarak oluşturdum o grupları, onun içinde grup ve alt grupların sayısını için bi şey diyemiyorum. yani daha sonra değiştirilebilecek bir şekilde yapabilirmiyiz?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ekte örnek dosyanızda gerekli düzenlemeleri yaptım. İncelermisiniz. Grupları daha rahat kullanabilmek adına sütunlara paylaştırdım. Eğer çok fazla grubunuz yoksa bu şekilde daha kullanışlı olacağını düşünüyorum. Umarım faydası olur.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2010
çok teşekkürler elinize sağlık tam olarak istediğim buydu.

bu değişiklikleri kod yazarak mı yaptınız yoksa properties menusündeki seçeneklerle mi?

grup ve alt gruplarda değişiklik yapmam gerektiğinde kodları nasıl değiştirmem gerekli?

birde çalışma sayfasındaki bir buton ile userform u tekrar nasıl açabiliriz?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

1. satırda olmak kaydıyla grup kodları ekleyebilirsiniz. 2. satırdan itibaren ise sayfanız dolana kadar dilediğiniz kadar alt grup ekleyebilirsiniz. Şu haliyle bu işlem için kodlarda bir düzenleme yapmanıza gerek yok. Tabi yaptığınız seçimleri F1 ve G1 hücrelerine yazdığı için sadece bu hücre adreslerini değiştirmeniz gerekiyor. Bu değerleri dilerseniz başka bir sayfaya yazdırabilirsiniz. (Ne amaçla yazdırdığınızı bilmediğim için başka bir çözüm önermiyorum. Açıklarsanız alternatifler sunabilirim.)

Üstteki mesajımdaki dosyayı formu sayfadan açabileceğiniz şekilde güncelledim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
bu örneği daha sonra kullabilmek için düzenledim onun içinde grup ve alt grupları kaç tane olacağını nereye yazılması gerektiği hakkında bi şey söylemiyorum. ama bu halide de çok kullanışlı oldu.

tekrar teşekkürler.

ufak bir detay: user form u çalışma sayfasından tekrar çağırınca ilk ComboBox ta olmaması gereken seçenekler çıkıyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Uyarınız üzerine üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. Bu haliyle daha kullanışlı olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
emeğinize sağlık çok teşekkürler!