User Form Hakkında ( Şu dosyayı inceleyebilirmisiniz ? )

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Merhaba,

Teklif giriş formu hazırlamaya çalışıyorum. Ekte bu döküman yer almakta.

Excel dosyasında "liste" isimli ürün listesinin bulunduğu sayfa ve "tablo" isimli seçtiğim ürünlerin yer alacağı bir form var. Liste sayfasında form butonuna tıklayınca ürünlerin seçileceği bir userform açılıyor.

User formda ürünler ile ilgili 20 satır mevcut. Her satırda sırasıyla;
- Ürün Tipi (combobox)
- Referans Numarası (combobox)
- Açıklama (textbox)
- Liste Fiyatı (textbox)
- İskonto (textbox)
- Birim Net Fiyat (textbox)
- Adet (textbox)
- Toplam Net Fiyat (textbox)
bilgileri yeralmakta.

Ürün tipi ve referans liste kutuları başlangıçta boş. Ürün tipinden bir seçenek seçilince, o seçenek ile ilgili modeller referans numarası bölümündeki combobox içerisinden seçilebilecek. Seçim yapıldığında seçilen ürün ile ilgili bilgiler; açıklama, liste fiyatı bölümleri otomatik olarak dolacak. bu bilgileri exceldeki liste sayfasından alacak. aynı satırda bulunan iskonto kısmına 0,0 - 100,0 arası rakam girildiğinde hesaplama sonucunu birim net fiyat bölümüne yazacak. adet kısmı doldurulduğunda ise hesaplanan rakam toplam net fiyat bölümne otomatik olarak çıkacak. Bu şekilde toplam 20 adet satır mevcut.

İskonto bölümlerine girilen her fiyat ilgili liste fiyatıı baz alacak. Formun alt bölümünde bir de genel iskonto kutusu var. Bu kutuya 0,0 - 100,0 arası bir rakam girildikten sonra ok butonuna basılırsa, dolu olan tüm iskonto kutuları, genel iskontoya girilen rakam ile değişecek.

Ürün seçiminden sonra otomatik olarak çıkan açıklama ve liste fiyatı kutuları, ayrıca hesaplama ile oluşan birim net ve toplam net fiyatı kutuları isteğe bağlı değişebilecek. Yani seçimden sonra ürünle ilgili olan açıklama kısmı ve net fiyat bilgileri isteğe bağlı olarak düzeltilebilecek.

Tüm bu işlemler yapıldıktan sonra "Forma Yükle" butonuna basıldığında seçilen ve doldurulan tüm kutular, exceldeki "Tablo" isimli sayfada ilgili yerlere yerleşecek.

Ben bu bahsettiğim konuyla ilgili olarak hem dosyada hem de user form içerisinde "yapabileceğimi" yaptım. Geri kalan kısımla ilgili yardımınıza ihtiyacım var.

Bu konuda yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Dosyada bazı değişiklikler yaptım.
User form içerisindeki liste fiyatı, iskonto, birim net fiyat , adet ve toplam net fiyat kutularındaki işlemleri sizden gelen örnekler doğrulusunda yapmaya çalıştım. Ayrıca genel toplam için bir buton ekleyip, toplam fiyatların hepsini toplama işlemini de yaptırdım.

İşlem çalışıyor gibi fakat bu şekilde mi yapılmalıydı bilmiyorum.

Diğer işlemler hakkında nasıl yapılacağına dair hiç bir bilgim yok. Yeni örnekle beraber konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Tekrar merhaba,

Sizden yardım istediğim konuyla ilgili siteden çok mesajı inceledim. Benzer bir çok örnek mevcut ama farklı şeyler de yapılması gerektiği için kodların içerisinden bir türlü çıkamıyorum.

Hepsi benim için çok zor ama asıl iki konu benim dosyama göre bilgi alacak olan iki combobox ı birbirine bir türlü bağlayamadım. ayrıca ilk comboboxta bilgileri listelerken aynı isimli kayıtları bir kere göstersin şeklinde bir işlemi de yapamadım.

Ben kodlama kısmını iyi bilemediğimden sizlerin vermiş olduğunuz örnekleri uyarlama konusunda çok iyi bişeyler yapamıyorum. O yüzden burada işime yarayabilecek örnekleri de bir türlü çözemedim.

Bana yardımcı olabilecek kimseler varmı ?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sorunuz aslında kodların kısaltılmasını sağlayan güzel bir class module uygulamasıdır. Ekli dosyayı inceleyin.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Levent Bey yardımınız için çok teşekkür ederim.

Hazırladığınız dökümandaki kodları inceliyorum ama tam olarak anlamam şimdilik zor. Ama bu konuyla ilgili bir iki kitap almalıyım bu sayede biraz daha öğrenme şansım olur sanırım.

tekrar teşekkür ederim.