User form konusunda yardım.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sitemizdeki kaynaklardan yararlanarak userform üzerinde bazı çalışmalar yapıyorum.Bir çalışma sayfasında birden çok userform var.Userler arasında geçiş yaparken listboxtaki verilerin kendi sayfalarından alınmasını nasıl sağlarız?
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.İyi günler iyi çalşmalar.

Ekli dosyalar

Mahmut Bayram

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 Excel Tr
Sheets("Sayfa1")
Formdaki kodlarınızda kalın puntoyla yazan yeri değiştirerek istediğiniz sayfadan aldırabilirsiniz.
Veya
UserForm_Activate() olayının başına
Sheets("Sayfa1").Activate
ekleyerek

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın Mahmut Hocam;
Dediklerinizi yaptım, userform 2 verileri doğru sayfadan alıyor fakat bu seferde userform2 de Bul text boxta arama yaptıramıyorum,

Ekli dosyalar

Mahmut Bayram

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 Excel Tr
Hocam bende sorunla karşılaşıldı diyor ve kurtarmaya çalışıp kitabı kapatıyor.
Calendar nesnesi yüzünden bişey seçemiyorum hiç bir işlem yapamıyorum.
O nesneyi silip dosyanızı yeniden ekler misiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın Hocam;userform 2 de forma eklediğimiz activate den sonre bu sorun oluşuyor.userform üzerindeki textboxun kod kısmını silerseniz sorun kalmıyor userform1 de bul textboxsunun kodlarına birşey yazmadım orada sorun yok,sanırım userform 2 bul textboxun change olayında bir hatam var, o kısma bir göz atarsanız sevinirim. Bu konularda acemiyim. belkide hatalar yapmışımdır.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Activate deki kodları sildim calender nesnesini de sildim. tekrar gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Mahmut Bayram

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 Excel Tr
Kod:
For sat = 2 To Sheets("[B]sayfa3[/B]").Cells(65536, "b").End(xlUp).Row
Eren bey, siyah yerdeki sayfa adının ilk harfini büyük yazmalısınız. O zaman çalışır.
Sayfa3 şeklinde...

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın Hocam; Dedikleriniz yaptım.User1 üzerindeki bütonlarla diğer userformları açıyor, verileri de doğru yerlerden alıyor userform2 üzerinde BUL
tekxboxuna arama yaptırmak için bir harf girdiğimde hata veriyor,aynı userformun bul texboxsunu change olayında .clear üzerine gidiyor, arama yaptıramıyorum,Sanırım sorun orada, dosyayı tekrar ekliyorum.İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Mahmut Bayram

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 Excel Tr
Hocam bende takır takır çalışıyor.
Çalışan hali aşağıdaki ekte.
Çalıştığına dair bir de resmini çektim. Calender'i ve Initialize'deki kodları sildim çalıştı.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Hocam; sayfa3,sayfa4 deki bütonları kullanıp userform2 v3 userfornm3 sorunsuz çalışıyor.Benim sorunum sayfa6 daki ANA SAYFA bütonu ile userform3 gittiğimde oradaki bütonları kullandığımda userform2,4,3 de bir dğişiklik olmuyor hep aynı sayfayı gösteriyor.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın Hocam;
Ben şöyle bir çözüm buldum.Sayfa6 ANA SAYFA bütonu ile userform3 gidiniz(Ana sayfa) Oradaki bütonlarla borç ve alacak işlemleri için tıklayın formlardaki verileri izleyiniz

Ekli dosyalar