user form nasıl hazırlanır

userform nasıl hazırlanır? excel ile nasıl ilişkilendirilir? bunları anlatan bir yer varmıdır? bununla ilgili kaynak nereden bulabilirim?
yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Sitede arama yaptım ama ben bulamadım

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın mustix,
dilimizin döndüğü kadar resimli olarak birşey anlatmaya çalıştık. Dilerim yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin.

Saygılar, Şaban...

Excel Vers. ve Dili
office 2007 64 bit
office 2010 64 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-09-2023
sayin skorpiyon,
userform oluşturmayı ve butonla textbox a yazdırmayı çok güzel anlatmışsınız teşekürler. benim kodlarda bir sorunum oluştu şimdi komutta
Textbox1.value = range("A1").value dersek A1 deki değeri yazdırıyor.
peki Textbox1 e Sayfa1 A1 ile Sayfa2 A1 in toplamını yazdırmak istersek nasıl bi formül yazmamız gerekiyor??

Excel Vers. ve Dili
office 2007 64 bit
office 2010 64 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-09-2023
hah şimdi oldu işte sorunum çözüldü teşekür ediyorum sayın KELKİTLİ...

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın Kelkitli cevabı vermiş. Commandbutton1'in (yani userform üzerindeki düğmenizin) Sub - End Sub aralığına bu kodu yazacaksınız.

TextBox1.Value = Sayfa1.Range("A1").Value + Sayfa2.Range("A1").Value

Saygılarımla...

sayın skorpiyn ve kelkitli teşekkürler
Özellikle skorpiyon arkadaşım yardımın ve emeğin için çok teşekkür ederim. Gördüğüm kadarı ile sana baya bir zahmet vermişim bu açıklamalara göre denemelere başlayacağım bakalım ne kadar başarılı olacağım bu ilk denemem olacak tekrar teşekkür eder saygılar sunarım kolay gelsin

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın mustix,
Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Kolay gelsin.

merhaba,
emeği geçen arkadaşlara çok teşekkürler.

1 tane user form yaptım ve excel sayfasındaki bir butona ekledim. butona basınca user form açılıyor ve usd kuru giriniz diyor. şimdi buraya kur girilip tamam butonuna basınca c sütunuda bulunan YTL tutarlarını kura bölüp d ye yazmasını istiyorum nasıl bir kod gerekldir.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın muhkem,

Örnek dosyanızı eklerseniz, üzernide yardımcı oluruz.

Saygılarımla...

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın muhkem,

Formunuzun üzerinde herhangi bir bilgi yok ise (var mıdır bilmiyorum), formu çalıştırmanında bir esprisi yok.

Sayfaya koyduğunuz bir butonu direkt olarak kodları yazabilirsiniz.

Dilerim ekteki dosya işinizi görür.

Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
office 2013 Ingilizce
valla alemın kralısınız, bende bu konuyu aradım ellerınıze saglık. Paylasım ıcın öcok tesekkurler...